Club Brugge won in play-off 1 met 2-4 op het veld van Standard en boekt zo een vierde zege op rij.

In de voorlopige stand werd Club heel even leider met 43 punten, maar toen moest Anderlecht nog op het veld tegen Racing Genk. Uiteindelijk won Paars-Wit met 1-2, waardoor het twee speeldagen voor het einde van de competitie twee punten meer telt dan Club en Zulte Waregem. Standard is uitgeteld voor de titel. De Luikenaars staan op de vijfde plaats met 38 punten, 7 minder dan leider Anderlecht.

Een superefficiënt Brugge stond in Sclessin met 0-3 voor bij de rust.

Man-in-vorm Maxime Lestienne opende na 6 minuten de score met een fraaie plaatsbal. Oscar Duarte scoorde vervolgens met het hoofd (0-2), gevolgd door topschutter Carlos Bacca (0-3)

Na de pauze kwam Standard weer in de match dankzij een vroege owngoal van Duarte en een strafschopdoelpunt van Paul-José Mpoku, na een fout van Jörgensen op Ezekiel.

Halfweg de tweede periode zette de Brugse aanvoerder Victor Vazquez de 2-4 eindstand op het bord met een fraaie lobbal over Kawashima.

Ook Cercle, de andere voetbalploeg uit Brugge, heeft zondag gewonnen. Dat gebeurde in de tweede wedstrijd in de eindronde met tweedeklassers. Cercle, die donderdag nog de finale van de Beker van België met 0-2 verloor tegen Racing Genk, haalde het in het Jan Breydelstadion met 1-0 van Westerlo. In de stand leidt Cercle met zes op zes, dan volgen Moeskroen (3), White Star (1) en Westerlo (1). Cercle speelt voor het behoud in eerste klasse.(Belga/Bo)

Club Brugge won in play-off 1 met 2-4 op het veld van Standard en boekt zo een vierde zege op rij.In de voorlopige stand werd Club heel even leider met 43 punten, maar toen moest Anderlecht nog op het veld tegen Racing Genk. Uiteindelijk won Paars-Wit met 1-2, waardoor het twee speeldagen voor het einde van de competitie twee punten meer telt dan Club en Zulte Waregem. Standard is uitgeteld voor de titel. De Luikenaars staan op de vijfde plaats met 38 punten, 7 minder dan leider Anderlecht.Een superefficiënt Brugge stond in Sclessin met 0-3 voor bij de rust. Man-in-vorm Maxime Lestienne opende na 6 minuten de score met een fraaie plaatsbal. Oscar Duarte scoorde vervolgens met het hoofd (0-2), gevolgd door topschutter Carlos Bacca (0-3)Na de pauze kwam Standard weer in de match dankzij een vroege owngoal van Duarte en een strafschopdoelpunt van Paul-José Mpoku, na een fout van Jörgensen op Ezekiel. Halfweg de tweede periode zette de Brugse aanvoerder Victor Vazquez de 2-4 eindstand op het bord met een fraaie lobbal over Kawashima. Ook Cercle, de andere voetbalploeg uit Brugge, heeft zondag gewonnen. Dat gebeurde in de tweede wedstrijd in de eindronde met tweedeklassers. Cercle, die donderdag nog de finale van de Beker van België met 0-2 verloor tegen Racing Genk, haalde het in het Jan Breydelstadion met 1-0 van Westerlo. In de stand leidt Cercle met zes op zes, dan volgen Moeskroen (3), White Star (1) en Westerlo (1). Cercle speelt voor het behoud in eerste klasse.(Belga/Bo)