Zulte Waregem verdedigde met verve zijn vierde plaats in de Jupiler Pro League.

Sint-Truiden had met een zege langs Zulte Waregem kunnen komen, maar dat lieten de manschappen van Francky Dury niet gebeuren. Mbaye Leye (10e), Christophe Lepoint (34e), Steve De Ridder (80e) en Chuks Aneke (89e) zorgden voor de ruime zege en voorkwamen zo ook dat Club Brugge over Zulte Waregem zou wippen.

Een 2-0 overwinning tegen Oud-Heverlee Leuven hielp Brugge wel voorbij Genk naar de vijfde plaats. Abdoulay Diaby nam beide doelpunten voor zijn rekening. De Franse spits scoorde één keer voor en één keer na de rust (41e en 69e) en zit dit seizoen al aan zeven doelpunten. Daarmee doet hij even goed als Leye en Anderlecht-spits Stefano Okaka, die zijn totaal donderdag nog kan aandikken. Gohi Bi Cyriac (Oostende) voert met acht goals de topschuttersstand aan.

Standard wint weer

Onderaan het klassement deed Standard een goede zaak door KV Mechelen met 2-1 te verslaan. Anthony Knockaert (5e) en Mohamed Yattara (23e) zetten Standard al vroeg op een 2-0 voorsprong. Milos Kosanovic milderde pas in blessuretijd. Charleroi won met 0-1 bij Waasland-Beveren. Jérémy Perbet scoorde vijf minuten voor tijd. Dinsdag won Oostende met 3-2 van Genk, boekte Gent een 1-2 zege in Lokeren en speelden Moeskroen-Péruwelz en Westerlo 2-2 gelijk. Donderdag sluiten KV Kortrijk en RSC Anderlecht de dertiende speeldag af.

(Belga/RR)

Zulte Waregem verdedigde met verve zijn vierde plaats in de Jupiler Pro League. Sint-Truiden had met een zege langs Zulte Waregem kunnen komen, maar dat lieten de manschappen van Francky Dury niet gebeuren. Mbaye Leye (10e), Christophe Lepoint (34e), Steve De Ridder (80e) en Chuks Aneke (89e) zorgden voor de ruime zege en voorkwamen zo ook dat Club Brugge over Zulte Waregem zou wippen. Een 2-0 overwinning tegen Oud-Heverlee Leuven hielp Brugge wel voorbij Genk naar de vijfde plaats. Abdoulay Diaby nam beide doelpunten voor zijn rekening. De Franse spits scoorde één keer voor en één keer na de rust (41e en 69e) en zit dit seizoen al aan zeven doelpunten. Daarmee doet hij even goed als Leye en Anderlecht-spits Stefano Okaka, die zijn totaal donderdag nog kan aandikken. Gohi Bi Cyriac (Oostende) voert met acht goals de topschuttersstand aan. Onderaan het klassement deed Standard een goede zaak door KV Mechelen met 2-1 te verslaan. Anthony Knockaert (5e) en Mohamed Yattara (23e) zetten Standard al vroeg op een 2-0 voorsprong. Milos Kosanovic milderde pas in blessuretijd. Charleroi won met 0-1 bij Waasland-Beveren. Jérémy Perbet scoorde vijf minuten voor tijd. Dinsdag won Oostende met 3-2 van Genk, boekte Gent een 1-2 zege in Lokeren en speelden Moeskroen-Péruwelz en Westerlo 2-2 gelijk. Donderdag sluiten KV Kortrijk en RSC Anderlecht de dertiende speeldag af. (Belga/RR)