Na de 5-1 uit de heenmatch hield Michel Preud'homme sterkhouders als Victor Vazquez, Thomas Meunier en Tom De Sutter op de bank, terwijl ook Cercle met een halve B-ploeg aan de aftrap verscheen. In een erg gesloten eerste helft waren kansen schaars, tot Club op slag van rust op voorsprong kwam. Het was Boli Bolingoli die de 1-0 beheerst tegen de touwen jaste.

Vijf minuten na de pauze verdubbelden de bezoekers de score dankzij Davy De fauw, maar twee minuten later moest Club wel met zijn tienen verder na rood voor Oscar Duarte. De Costa Ricaan werd uitgesloten na een slag.

Een kwartier voor tijd kon Cercle milderen: na handspel van Storm ging de bal op de stip en Sukuta-Pasu verschalkte doelman Ryan in twee tijden: 1-2. De competitieleider reageerde echter meteen en Bolingoli kopte zijn tweede van de avond in doel (1-3).

In de slotfase legde Stephen Buyl de 2-3 eindcijfers vast na een knappe actie en dito schot.

Droomfinale

Voor Blauw-Zwart is het al de zeventiende keer dat het de bekerfinale bereikt, de eerste keer sinds 2007. Het won de Cup al tienmaal en is daarmee Belgisch recordhouder. De laatste eindzege dateert van 2007, toen de West-Vlamingen in de finale met Standard afrekenden (1-0). Donderdag maken landskampioen Anderlecht en AA Gent in het Constant Vanden Stockstadion uit wie de tweede finalist wordt. Paars-Wit won vorig week de heenmatch in de Ghelamco Arena met 0-2 en heeft dus goede papieren om voor het eerst sinds 2008 opnieuw in de eindstrijd te staan. Een droomfinale tussen Club en Anderlecht is dus bijzonder dichtbij. De finale wordt op zondag 22 maart (18u) in het Koning Boudewijnstadion afgewerkt.

(Belga/RR)

Na de 5-1 uit de heenmatch hield Michel Preud'homme sterkhouders als Victor Vazquez, Thomas Meunier en Tom De Sutter op de bank, terwijl ook Cercle met een halve B-ploeg aan de aftrap verscheen. In een erg gesloten eerste helft waren kansen schaars, tot Club op slag van rust op voorsprong kwam. Het was Boli Bolingoli die de 1-0 beheerst tegen de touwen jaste. Vijf minuten na de pauze verdubbelden de bezoekers de score dankzij Davy De fauw, maar twee minuten later moest Club wel met zijn tienen verder na rood voor Oscar Duarte. De Costa Ricaan werd uitgesloten na een slag. Een kwartier voor tijd kon Cercle milderen: na handspel van Storm ging de bal op de stip en Sukuta-Pasu verschalkte doelman Ryan in twee tijden: 1-2. De competitieleider reageerde echter meteen en Bolingoli kopte zijn tweede van de avond in doel (1-3). In de slotfase legde Stephen Buyl de 2-3 eindcijfers vast na een knappe actie en dito schot. Voor Blauw-Zwart is het al de zeventiende keer dat het de bekerfinale bereikt, de eerste keer sinds 2007. Het won de Cup al tienmaal en is daarmee Belgisch recordhouder. De laatste eindzege dateert van 2007, toen de West-Vlamingen in de finale met Standard afrekenden (1-0). Donderdag maken landskampioen Anderlecht en AA Gent in het Constant Vanden Stockstadion uit wie de tweede finalist wordt. Paars-Wit won vorig week de heenmatch in de Ghelamco Arena met 0-2 en heeft dus goede papieren om voor het eerst sinds 2008 opnieuw in de eindstrijd te staan. Een droomfinale tussen Club en Anderlecht is dus bijzonder dichtbij. De finale wordt op zondag 22 maart (18u) in het Koning Boudewijnstadion afgewerkt. (Belga/RR)