Leider Club Brugge heeft zaterdagavond op de 29e en tevens voorlaatste speeldag van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League in het Jan Breydelstadion met het kleinste verschil gewonnen van SC Charleroi.

Een matig Blauw-zwart had aan een vroeg doelpunt van Tom De Sutter genoeg om de Karolo's met nul punten huiswaarts te sturen. Charleroi moest de slotfase bovendien met tien afwerken, na een tweede gele kaart voor Damien Marcq.

In de stand blijft Club Brugge met 58 punten aan de leiding, eentje meer dan eerste achtervolger Anderlecht.

De landskampioen had het op bezoek bij Lokeren niet onder de markt, maar haalde het toch met 1-2 na een kopbaldoelpunt in de slotfase van goalgetter Aleksandar Mitrovic.

Ook AA Gent had de handen vol met Lierse. De wedstrijd leek na een strafschopdoelpunt van Renato Neto en de gelijkmaker van woelwater Faysel Kasmi op een gelijkspel af te stevenen. Invaller Nicklas Pedersen bezorgde de Buffalo's diep in de toegevoegde tijd alsnog de drie punten (2-1).

In de stand blijft Gent met 54 punten derde, Lierse blijft laatste met 21 punten en kan met nog één speeldag voor de boeg niet meer ontsnappen aan Play-off III.

KV Kortrijk volgde het voorbeeld van de top drie en boekte een zuinige zege tegen Cercle Brugge: Teddy Chevalier zette het Guldensporenstadion na 75 minuten aan het feesten (1-0). KVK is vierde met 50 punten, Cercle zakt naar de voorlaatste plaats met 24 punten.

Standard ging met de billen bloot op bezoek bij KV Mechelen (1-0). Dalibor Veselinovic scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd en maakte zo een einde aan negen wedstrijden zorgen nederlaag voor de Rouches, die vijfde blijven met vijftig punten.

De top vijf in de stand is al zeker van een plaats in Play-off I. Racing Genk zette Zulte Waregem met 3-2 opzij en duikt zo de top zes binnen met 49 punten, drie meer dan Charleroi.

Moeskroen-Péruwelz kon na tien nederlagen op rij nog eens winnen. In eigen huis zetten ze Westerlo met 1-0 opzij. Een belangrijke zege, want zo konden de Henegouwers met 26 punten over Cercle en Waasland-Beveren naar de veilige dertiende plaats wippen. Waasland-Beveren ging immers met 3-2 onderuit bij middenmoter KV Oostende.

Een matig Blauw-zwart had aan een vroeg doelpunt van Tom De Sutter genoeg om de Karolo's met nul punten huiswaarts te sturen. Charleroi moest de slotfase bovendien met tien afwerken, na een tweede gele kaart voor Damien Marcq. In de stand blijft Club Brugge met 58 punten aan de leiding, eentje meer dan eerste achtervolger Anderlecht. De landskampioen had het op bezoek bij Lokeren niet onder de markt, maar haalde het toch met 1-2 na een kopbaldoelpunt in de slotfase van goalgetter Aleksandar Mitrovic. Ook AA Gent had de handen vol met Lierse. De wedstrijd leek na een strafschopdoelpunt van Renato Neto en de gelijkmaker van woelwater Faysel Kasmi op een gelijkspel af te stevenen. Invaller Nicklas Pedersen bezorgde de Buffalo's diep in de toegevoegde tijd alsnog de drie punten (2-1). In de stand blijft Gent met 54 punten derde, Lierse blijft laatste met 21 punten en kan met nog één speeldag voor de boeg niet meer ontsnappen aan Play-off III. KV Kortrijk volgde het voorbeeld van de top drie en boekte een zuinige zege tegen Cercle Brugge: Teddy Chevalier zette het Guldensporenstadion na 75 minuten aan het feesten (1-0). KVK is vierde met 50 punten, Cercle zakt naar de voorlaatste plaats met 24 punten. Standard ging met de billen bloot op bezoek bij KV Mechelen (1-0). Dalibor Veselinovic scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd en maakte zo een einde aan negen wedstrijden zorgen nederlaag voor de Rouches, die vijfde blijven met vijftig punten. De top vijf in de stand is al zeker van een plaats in Play-off I. Racing Genk zette Zulte Waregem met 3-2 opzij en duikt zo de top zes binnen met 49 punten, drie meer dan Charleroi. Moeskroen-Péruwelz kon na tien nederlagen op rij nog eens winnen. In eigen huis zetten ze Westerlo met 1-0 opzij. Een belangrijke zege, want zo konden de Henegouwers met 26 punten over Cercle en Waasland-Beveren naar de veilige dertiende plaats wippen. Waasland-Beveren ging immers met 3-2 onderuit bij middenmoter KV Oostende.