Club Brugge bengelde vorig jaar helemaal onderaan in de BeNe League B met slecht 1 gewonnen match op 14. Toch lichtjes gênant voor een club die zich koste wat het kost als winnend merk wil profileren.

Enter Heleen Jaques, een sterkhoudster van de Rode Duivelinnen en tot vorig jaar nog profspeelster bij het Duitse Turbine Potsdam. Zij moet haar ervaring uit een Europese topliga toepassen en als speelster en als coördinator een nieuw elan brengen.

"Ik ben teruggekeerd omdat ik heel graag met de nationale ploeg naar een groot toernooi wil. De enige manier om daar te geraken, is door het niveau van onze eigen competitie op te krikken. Standard en Lierse zijn al top, nu willen we er in elke provincie een waardige concurrent bij", aldus Jaques in Sport/Voetbalmagazine.

Vorig jaar weken de Brugse vrouwen voor trainingen uit naar Jabbeke en voor wedstrijden naar Aalter, zodat de eigenlijke band met blauw-zwart ver te zoeken was.

Dat wordt nu anders, zegt Jaques. "Door de stadionvereisten blijven we in Aalter spelen, maar we trainen tegenwoordig met onze drie ploegen aan het Jan Breydelstadion. Ik voel veel medewerking binnen Club Brugge om mee te gaan in ons verhaal." (JD)

Op 30 augustus staat speeldag 1 van het nieuwe seizoen geprogrammeerd, dit zijn de affiches:

Telstar - Standard Fémina

Heerenveen - PSV

Anderlecht - ADO

AA Gent - Utrecht

Club Brugge - Ajax

Oud-Heverlee Leuven - Twente

Lierse - PEC Zwolle

bye: Antwerp

Club Brugge bengelde vorig jaar helemaal onderaan in de BeNe League B met slecht 1 gewonnen match op 14. Toch lichtjes gênant voor een club die zich koste wat het kost als winnend merk wil profileren. Enter Heleen Jaques, een sterkhoudster van de Rode Duivelinnen en tot vorig jaar nog profspeelster bij het Duitse Turbine Potsdam. Zij moet haar ervaring uit een Europese topliga toepassen en als speelster en als coördinator een nieuw elan brengen. "Ik ben teruggekeerd omdat ik heel graag met de nationale ploeg naar een groot toernooi wil. De enige manier om daar te geraken, is door het niveau van onze eigen competitie op te krikken. Standard en Lierse zijn al top, nu willen we er in elke provincie een waardige concurrent bij", aldus Jaques in Sport/Voetbalmagazine.Vorig jaar weken de Brugse vrouwen voor trainingen uit naar Jabbeke en voor wedstrijden naar Aalter, zodat de eigenlijke band met blauw-zwart ver te zoeken was. Dat wordt nu anders, zegt Jaques. "Door de stadionvereisten blijven we in Aalter spelen, maar we trainen tegenwoordig met onze drie ploegen aan het Jan Breydelstadion. Ik voel veel medewerking binnen Club Brugge om mee te gaan in ons verhaal." (JD) Op 30 augustus staat speeldag 1 van het nieuwe seizoen geprogrammeerd, dit zijn de affiches:Telstar - Standard Fémina Heerenveen - PSVAnderlecht - ADOAA Gent - UtrechtClub Brugge - AjaxOud-Heverlee Leuven - TwenteLierse - PEC Zwollebye: Antwerp