Marc Coucke noemde deze kraker 'de zeeslag van Vlaanderen' en de excentrieke voorzitter tweette dat ze al lang een leidersploeg willen zien spelen op Club Brugge en dat dit nu het geval zal zijn.

Dat soort plagerijen horen bij het voetbal. KV Oostende geniet van het succes en dat mag. Bij de club ergerden ze zich wel aan een aantal uitspraken die Vincent Mannaert, de CEO van Club Brugge, afgelopen woensdag in Sport/Voetbalmagazine deed. Hij stelde de structuur en de duurzaamheid van de kustploeg in vraag.

Kabeljauw in de tribune

Het is inderdaad de vraag welke rol KV Oostende op termijn kan spelen in het Belgisch voetballandschap. De aanwezigheid van Club Brugge en de geografische ligging remmen de club in zijn drift naar expansie. Toen KVO nog een grijze club was zei Eddy Vergeylen, de toenmalige voorzitter, op de vraag waarom er zo weinig volk komt dat hij nog nooit een kabeljauw in de tribune heeft gezien. Die is er ook nu niet.

Toch had KV Oostende nog nooit zo'n flitsend imago als nu. Hoewel de stad niet echt leeft op het ritme van rood, geel en groen groeiden de wedstrijden uit tot een echt feest en is er nadien volop ambiance. Het succes is daarbij de barometer.

Horrorscenario bij Club

De vraag is wat er overblijft van die sfeer als het wat minder loopt. En welke mogelijkheden er bij KVO nog zijn om zijn draagvlak te verruimen. En waar er, zoals AA Gent dat deed, nog terrein te veroveren valt.

In afwachting daarvan blijft KV Oostende stunten. En kan het op Club Brugge (en de week daarop op AA Gent) zoeken naar zijn grenzen. Onbekommerd en onbevangen. KVO heeft niets te verliezen. Club Brugge daarentegen wel. Een nieuwe nederlaag zou daar pas echt voor een horrorscenario zorgen. Ook al is Vincent Mannaeret ervan overtuigd dat er een reactie komt. En ook al blijft Michel Preud'homme, geplaagd door een blessurelast, zoeken naar de juiste ploeg: in de voorbije tien competitiematchen stelde hij al 26 spelers op.

Marc Coucke noemde deze kraker 'de zeeslag van Vlaanderen' en de excentrieke voorzitter tweette dat ze al lang een leidersploeg willen zien spelen op Club Brugge en dat dit nu het geval zal zijn.Dat soort plagerijen horen bij het voetbal. KV Oostende geniet van het succes en dat mag. Bij de club ergerden ze zich wel aan een aantal uitspraken die Vincent Mannaert, de CEO van Club Brugge, afgelopen woensdag in Sport/Voetbalmagazine deed. Hij stelde de structuur en de duurzaamheid van de kustploeg in vraag.Kabeljauw in de tribuneHet is inderdaad de vraag welke rol KV Oostende op termijn kan spelen in het Belgisch voetballandschap. De aanwezigheid van Club Brugge en de geografische ligging remmen de club in zijn drift naar expansie. Toen KVO nog een grijze club was zei Eddy Vergeylen, de toenmalige voorzitter, op de vraag waarom er zo weinig volk komt dat hij nog nooit een kabeljauw in de tribune heeft gezien. Die is er ook nu niet.Toch had KV Oostende nog nooit zo'n flitsend imago als nu. Hoewel de stad niet echt leeft op het ritme van rood, geel en groen groeiden de wedstrijden uit tot een echt feest en is er nadien volop ambiance. Het succes is daarbij de barometer. Horrorscenario bij ClubDe vraag is wat er overblijft van die sfeer als het wat minder loopt. En welke mogelijkheden er bij KVO nog zijn om zijn draagvlak te verruimen. En waar er, zoals AA Gent dat deed, nog terrein te veroveren valt.In afwachting daarvan blijft KV Oostende stunten. En kan het op Club Brugge (en de week daarop op AA Gent) zoeken naar zijn grenzen. Onbekommerd en onbevangen. KVO heeft niets te verliezen. Club Brugge daarentegen wel. Een nieuwe nederlaag zou daar pas echt voor een horrorscenario zorgen. Ook al is Vincent Mannaeret ervan overtuigd dat er een reactie komt. En ook al blijft Michel Preud'homme, geplaagd door een blessurelast, zoeken naar de juiste ploeg: in de voorbije tien competitiematchen stelde hij al 26 spelers op.