BX Brussels, de Brusselse club waar Rode Duivel Vincent Kompany in investeert, opteert voor zwart en wit als clubkleuren. Dat maakte de derdeklasser bekend op de site www.westartfromscratch.com.

"Sinds we BX als naam gekozen hebben, stromen de voorstellen van clubkleuren en logo's spontaan binnen. Ook op Twitter werd de laatste dagen stevig gediscussieerd over de kleuren van de club. Bedankt dus aan alle enthousiaste fans van BX om de club mee op te bouwen!", klinkt het.

"Opvallend is dat heel wat fans net de eenvoudige ZWART/WIT aanpak perfect vinden. We hebben dan maar, samen met jullie, beslist om hier keihard voor te gaan. Want als je er verder over nadenkt, kunnen we ons toch eigenlijk geen betere kleuren voorstellen voor een Brusselse club: zwart, wit,... en alles wat daar tussen zit."

Nog even wachten op clublogo

Eind maart deed Kompany een oproep voor een nieuwe naam voor derdeklasser FC Bleid-Molenbeek. In twee weken tijd ontvingen de initiatiefnemers 3.568 inzendingen en daaruit werd BX Brussels gekozen.

Op woensdag 15 mei wordt het officiële clublogo van BX bekend. (Belga/INM)

BX Brussels, de Brusselse club waar Rode Duivel Vincent Kompany in investeert, opteert voor zwart en wit als clubkleuren. Dat maakte de derdeklasser bekend op de site www.westartfromscratch.com. "Sinds we BX als naam gekozen hebben, stromen de voorstellen van clubkleuren en logo's spontaan binnen. Ook op Twitter werd de laatste dagen stevig gediscussieerd over de kleuren van de club. Bedankt dus aan alle enthousiaste fans van BX om de club mee op te bouwen!", klinkt het. "Opvallend is dat heel wat fans net de eenvoudige ZWART/WIT aanpak perfect vinden. We hebben dan maar, samen met jullie, beslist om hier keihard voor te gaan. Want als je er verder over nadenkt, kunnen we ons toch eigenlijk geen betere kleuren voorstellen voor een Brusselse club: zwart, wit,... en alles wat daar tussen zit." Nog even wachten op clublogo Eind maart deed Kompany een oproep voor een nieuwe naam voor derdeklasser FC Bleid-Molenbeek. In twee weken tijd ontvingen de initiatiefnemers 3.568 inzendingen en daaruit werd BX Brussels gekozen. Op woensdag 15 mei wordt het officiële clublogo van BX bekend. (Belga/INM)