RSC Anderlecht hield in het kader van de terugwedstrijd van de derde voorronde van de Champions League van woensdagavond (20u45) een persconferentie in het Constant Vanden Stockstadion. Coach René Weiler werd gevraagd naar zijn mening over middenvelder Steven Defour, die steeds nadrukkelijker in verband wordt gebracht met een vertrek uit de hoofdstad. 'Defour is een uitstekende speler voor de club, ik wil dat hij blijft', reageerde de Zwitserse T1.

'Defour heeft het momenteel moeilijk, omdat hij vindt dat hij door een deel van de supporters wordt verguisd. Hij heeft mijn steun en ik hoop dat de fans die ook geven', opende Weiler. 'Ik heb van hem nog geen signalen ontvangen dat hij wil vertrekken. Ik wil in ieder geval graag dat hij blijft.'

Youri Tielemans speelde de afgelopen twee seizoenen aan de zijde van Defour op het middenveld. 'We verstaan elkaar zeer goed. Ook in Rostov (2-2) is alles uitstekend verlopen, tegen Moeskroen (1-2) maakte Steven een goede invalbeurt', zei Tielemans, die zich niet ergert aan de transferperikelen rond enkele spelers. 'Zolang iedereen zich voor de volle honderd procent geeft op training en in de wedstrijden, kan ik ermee leven.' (Belga/KVDA)

RSC Anderlecht hield in het kader van de terugwedstrijd van de derde voorronde van de Champions League van woensdagavond (20u45) een persconferentie in het Constant Vanden Stockstadion. Coach René Weiler werd gevraagd naar zijn mening over middenvelder Steven Defour, die steeds nadrukkelijker in verband wordt gebracht met een vertrek uit de hoofdstad. 'Defour is een uitstekende speler voor de club, ik wil dat hij blijft', reageerde de Zwitserse T1. 'Defour heeft het momenteel moeilijk, omdat hij vindt dat hij door een deel van de supporters wordt verguisd. Hij heeft mijn steun en ik hoop dat de fans die ook geven', opende Weiler. 'Ik heb van hem nog geen signalen ontvangen dat hij wil vertrekken. Ik wil in ieder geval graag dat hij blijft.' Youri Tielemans speelde de afgelopen twee seizoenen aan de zijde van Defour op het middenveld. 'We verstaan elkaar zeer goed. Ook in Rostov (2-2) is alles uitstekend verlopen, tegen Moeskroen (1-2) maakte Steven een goede invalbeurt', zei Tielemans, die zich niet ergert aan de transferperikelen rond enkele spelers. 'Zolang iedereen zich voor de volle honderd procent geeft op training en in de wedstrijden, kan ik ermee leven.' (Belga/KVDA)