'Een moeilijke maar noodzakelijke beslissing', zegt Patrick Orlans, commercieel directeur van KV Oostende aan Sport/Voetbalmagazine. 'Ik lig er niet meer wakker van. Voor play-off 2 zullen er veel supporters afhaken, maar dat is in ons stadion ook het geval. In play-off 1 kan het een zegen zijn. Iedereen uit Oostende zal erbij willen zijn, terwijl we ook in Zuid-West-Vlaanderen op veel sympathie zullen kunnen rekenen.

'En Roeselare ligt op amper een halfuurtje van Ieper, een van onze wingebieden. Misschien kunnen we zelfs aan klantenbinding doen. 'Elk nadeel heb z'n voordeel', zoals Johan Cruijff ooit zei. Er is plaats voor 1500 eters, veel meer dan bij ons, terwijl het businessgebouw in Roeselare minstens zo groot en mooi is.'

De voorbereiding voor de tijdelijke verhuis begint in november. 'Spijtig dat het treinstation zo ver van Schiervelde ligt, zodat we overwegen om bepaalde busmaatschappijen of De Lijn aan te spreken. Misschien kunnen onze supportersclubs onze fans warm maken om de ploeg ook 'op verplaatsing' massaal te steunen.' (Chris Tetaert)

'Een moeilijke maar noodzakelijke beslissing', zegt Patrick Orlans, commercieel directeur van KV Oostende aan Sport/Voetbalmagazine. 'Ik lig er niet meer wakker van. Voor play-off 2 zullen er veel supporters afhaken, maar dat is in ons stadion ook het geval. In play-off 1 kan het een zegen zijn. Iedereen uit Oostende zal erbij willen zijn, terwijl we ook in Zuid-West-Vlaanderen op veel sympathie zullen kunnen rekenen.'En Roeselare ligt op amper een halfuurtje van Ieper, een van onze wingebieden. Misschien kunnen we zelfs aan klantenbinding doen. 'Elk nadeel heb z'n voordeel', zoals Johan Cruijff ooit zei. Er is plaats voor 1500 eters, veel meer dan bij ons, terwijl het businessgebouw in Roeselare minstens zo groot en mooi is.'De voorbereiding voor de tijdelijke verhuis begint in november. 'Spijtig dat het treinstation zo ver van Schiervelde ligt, zodat we overwegen om bepaalde busmaatschappijen of De Lijn aan te spreken. Misschien kunnen onze supportersclubs onze fans warm maken om de ploeg ook 'op verplaatsing' massaal te steunen.' (Chris Tetaert)