Concrete resultaten zijn er nog niet, maar de twee blijven wel in overleg. 'Ik heb er vertrouwen in dat mijnheer Coucke met een werkbaar voorstel komt,' zegt De Block.

Minister De Block liet kort na het losbarsten van het voetbalschandaal al verstaan dat de sector orde op zaken moet stellen. Zoniet wil ze het gunstige RSZ-regime voor voetballers herbekijken, zei ze. Ze zou daarover ook samenzitten met Marc Coucke, de voorzitter van de Pro League.

Dat is gisteravond gebeurd, meldt het kabinet-De Block nu. 'Beide partijen spraken van een zeer opbouwend gesprek,' klinkt het daar. Minister De Block herhaalde nog eens dat ze een 'duidelijk signaal' verwacht vanuit de sector. 'In ruil voor de korting op sociale zekerheidsbijdragen kan je van de voetbalclubs verwachten dat ze hun maatschapppelijke rol vervullen. Als de voetbalclubs niet in staat zijn om orde op zaken te stellen, dan valt zo'n korting niet meer rechtvaardigen,' aldus de minister.

Intussen blijven beide partijen in overleg. De voetbalsector geniet in België van een korting op de sociale zekerheidsbijdragen, zowel voor clubs als spelers. Dat systeem is historisch gegroeid.

Concrete resultaten zijn er nog niet, maar de twee blijven wel in overleg. 'Ik heb er vertrouwen in dat mijnheer Coucke met een werkbaar voorstel komt,' zegt De Block.Minister De Block liet kort na het losbarsten van het voetbalschandaal al verstaan dat de sector orde op zaken moet stellen. Zoniet wil ze het gunstige RSZ-regime voor voetballers herbekijken, zei ze. Ze zou daarover ook samenzitten met Marc Coucke, de voorzitter van de Pro League. Dat is gisteravond gebeurd, meldt het kabinet-De Block nu. 'Beide partijen spraken van een zeer opbouwend gesprek,' klinkt het daar. Minister De Block herhaalde nog eens dat ze een 'duidelijk signaal' verwacht vanuit de sector. 'In ruil voor de korting op sociale zekerheidsbijdragen kan je van de voetbalclubs verwachten dat ze hun maatschapppelijke rol vervullen. Als de voetbalclubs niet in staat zijn om orde op zaken te stellen, dan valt zo'n korting niet meer rechtvaardigen,' aldus de minister. Intussen blijven beide partijen in overleg. De voetbalsector geniet in België van een korting op de sociale zekerheidsbijdragen, zowel voor clubs als spelers. Dat systeem is historisch gegroeid.