Nill De Pauw (23) staat bij Sporting Lokeren al jaren te boek als een groot maar o zo grillig talent. Tijdens de voorbereiding op dit seizoen was dat niet anders. De Pauw werd zelfs even op het achterplan gedrongen door Enes Saglik.

Toch kon hij net op tijd de neus weer aan het venster steken, bij begon tot nog toe elke competitiewedstrijd in de basis. Maar de scepsis blijft. Tegen OHL werd de flankaanvaller aan de rust in de kleedkamer gelaten ten voordele van Junior Dutra.

Trainer Peter Maes toonde zich achteraf hard voor zijn talent: "Hij begint goed aan de match, maar het gebeurt nog steeds te vaak dat hij nadien in nonchalance vervalt. Daarom verving ik hem."

Ook sportief directeur Willy Reynders gaf in de voorbereiding al toe dat men bij Lokeren stilaan horendol wordt van het gebrek aan regelmaat in de vormcurve van De Pauw. Wordt dat stilaan een probleem?

"Nill is Nill", stelt assistent-trainer Rudi Cossey tegenover Sport/Voetbalmagazine, "hij heeft die schop onder de kont nodig. Maar zelfs als hij niet in de match zit, is Nill het type speler die voor de ploeg werkt. Het oogt niet altijd stijlrijk of spectaculair, maar hij is wel nuttig. Daar houden wij ook rekening mee. Peter Maes zal hem niet laten vallen, dat doet hij zelden met een speler. Nill zal ook de volgende weken zijn kansen blijven krijgen."

Nill De Pauw (23) staat bij Sporting Lokeren al jaren te boek als een groot maar o zo grillig talent. Tijdens de voorbereiding op dit seizoen was dat niet anders. De Pauw werd zelfs even op het achterplan gedrongen door Enes Saglik. Toch kon hij net op tijd de neus weer aan het venster steken, bij begon tot nog toe elke competitiewedstrijd in de basis. Maar de scepsis blijft. Tegen OHL werd de flankaanvaller aan de rust in de kleedkamer gelaten ten voordele van Junior Dutra. Trainer Peter Maes toonde zich achteraf hard voor zijn talent: "Hij begint goed aan de match, maar het gebeurt nog steeds te vaak dat hij nadien in nonchalance vervalt. Daarom verving ik hem."Ook sportief directeur Willy Reynders gaf in de voorbereiding al toe dat men bij Lokeren stilaan horendol wordt van het gebrek aan regelmaat in de vormcurve van De Pauw. Wordt dat stilaan een probleem? "Nill is Nill", stelt assistent-trainer Rudi Cossey tegenover Sport/Voetbalmagazine, "hij heeft die schop onder de kont nodig. Maar zelfs als hij niet in de match zit, is Nill het type speler die voor de ploeg werkt. Het oogt niet altijd stijlrijk of spectaculair, maar hij is wel nuttig. Daar houden wij ook rekening mee. Peter Maes zal hem niet laten vallen, dat doet hij zelden met een speler. Nill zal ook de volgende weken zijn kansen blijven krijgen."