Uitgerekend in Frankrijk, waar hij bij PSG zijn eerste stappen zette in het Europese voetbal, scoorde Kalifa Coulibaly vorig seizoen zijn eerste goal in de Champions League. "Toen wist ik even niet wat er gebeurde", vertelt Coulibaly in Sport/Voetbalmagazine. "Een belangrijke goal! In de Champions League!! Ik heb iets betekend in de geschiedenis van deze club, iedere keer als ze over die Europese campagne spreken, zal ik worden vernoemd. Dat is ... onbeschrijfelijk."

Ook dit jaar wil hij weer scoren op het Europese toneel. Zijn ambities voor dit seizoen zijn duidelijk: "Meer speeltijd dan vorig seizoen. En veel doelpunten. Of liever: veel belangrijke doelpunten. Niet de vierde of vijfde in een serie, maar de eerste of tweede. Scoren is belangrijk voor een spits. Zelfs als je verliest, en je hebt toch gescoord, voel je je goed in je hoofd. Jérémy Perbet denkt er ook zo over, al zijn we niet dezelfde types. Ik werk harder, denk ik. Hij is een echte goaltjesdief, ik speel graag met hem. Ik kan wel wat van hem leren. Kalmte voor doel bijvoorbeeld. Naast het veld ben ik zeer rustig, maar erop wil ik de dingen overhaasten. Daar de goeie beslissingen nemen, die koelbloedigheid... Ik kan in elke wedstrijd scoren, want in elke match krijg ik een grote kans. Maar ik wil te snel scoren, of te hard trappen. Dat moet beter. Beter plaatsen, rustiger blijven. Ook met Depoitre schoot ik goed op. Ik wist dat hij titularis zou zijn en dat ik moest leren."

Hein Vanhaezebrouck steekt veel tijd in hem, erkent hij. Coulibaly: "Als je tactisch niet goed bent, is het moeilijk spelen bij Hein Vanhaezebrouck. Ik heb me daar goed op moeten concentreren. Hij legt veel uit via beelden. Analyse van de wedstrijden die we hebben gespeeld, nabesprekingen in groep op maandag. En op training komt hij heel vaak tussenbeide."

Lees het volledige interview met Kalifa Coulibaly in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 7 september.

Uitgerekend in Frankrijk, waar hij bij PSG zijn eerste stappen zette in het Europese voetbal, scoorde Kalifa Coulibaly vorig seizoen zijn eerste goal in de Champions League. "Toen wist ik even niet wat er gebeurde", vertelt Coulibaly in Sport/Voetbalmagazine. "Een belangrijke goal! In de Champions League!! Ik heb iets betekend in de geschiedenis van deze club, iedere keer als ze over die Europese campagne spreken, zal ik worden vernoemd. Dat is ... onbeschrijfelijk."Ook dit jaar wil hij weer scoren op het Europese toneel. Zijn ambities voor dit seizoen zijn duidelijk: "Meer speeltijd dan vorig seizoen. En veel doelpunten. Of liever: veel belangrijke doelpunten. Niet de vierde of vijfde in een serie, maar de eerste of tweede. Scoren is belangrijk voor een spits. Zelfs als je verliest, en je hebt toch gescoord, voel je je goed in je hoofd. Jérémy Perbet denkt er ook zo over, al zijn we niet dezelfde types. Ik werk harder, denk ik. Hij is een echte goaltjesdief, ik speel graag met hem. Ik kan wel wat van hem leren. Kalmte voor doel bijvoorbeeld. Naast het veld ben ik zeer rustig, maar erop wil ik de dingen overhaasten. Daar de goeie beslissingen nemen, die koelbloedigheid... Ik kan in elke wedstrijd scoren, want in elke match krijg ik een grote kans. Maar ik wil te snel scoren, of te hard trappen. Dat moet beter. Beter plaatsen, rustiger blijven. Ook met Depoitre schoot ik goed op. Ik wist dat hij titularis zou zijn en dat ik moest leren."Hein Vanhaezebrouck steekt veel tijd in hem, erkent hij. Coulibaly: "Als je tactisch niet goed bent, is het moeilijk spelen bij Hein Vanhaezebrouck. Ik heb me daar goed op moeten concentreren. Hij legt veel uit via beelden. Analyse van de wedstrijden die we hebben gespeeld, nabesprekingen in groep op maandag. En op training komt hij heel vaak tussenbeide."Lees het volledige interview met Kalifa Coulibaly in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 7 september.