Bojan Krkic, de vader van de gelijknamige voetballer van Stoke City, heeft in een radioprogramma op de Catalaanse zender SER Catalunya verzekerd dat Thibaut Courtois in 2011, toen hij nog bij RC Genk keepte, graag naar FC Barcelona was gegaan.

Krkic werkte vroeger namelijk als scout voor FC Barcelona en was in die functie op de hoogte van mogelijke transfers.

Zubizarreta wacht te lang

Vertegenwoordigers van de speler, zo vertelt Krkic, hadden hem aangeboden bij Barça voor drie miljoen euro. De club kreeg ook de boodschap dat, ondanks de interesse van verschillende Engelse clubs, Courtois het liefst naar Barcelona zou willen komen, om er in de eerste ploeg te spelen of om uitgeleend te worden.

Daarop stuurde Andoni Zubizarreta een scout naar RC Genk om de keeper van nabij te volgen, maar meer ondernam de sportief directeur van Barcelona niet. Een maand later raakte dan bekend dat Courtois getekend had voor Chelsea.

Bojan Krkic, de vader van de gelijknamige voetballer van Stoke City, heeft in een radioprogramma op de Catalaanse zender SER Catalunya verzekerd dat Thibaut Courtois in 2011, toen hij nog bij RC Genk keepte, graag naar FC Barcelona was gegaan. Krkic werkte vroeger namelijk als scout voor FC Barcelona en was in die functie op de hoogte van mogelijke transfers.Vertegenwoordigers van de speler, zo vertelt Krkic, hadden hem aangeboden bij Barça voor drie miljoen euro. De club kreeg ook de boodschap dat, ondanks de interesse van verschillende Engelse clubs, Courtois het liefst naar Barcelona zou willen komen, om er in de eerste ploeg te spelen of om uitgeleend te worden.Daarop stuurde Andoni Zubizarreta een scout naar RC Genk om de keeper van nabij te volgen, maar meer ondernam de sportief directeur van Barcelona niet. Een maand later raakte dan bekend dat Courtois getekend had voor Chelsea.