Ondanks het kwakkelseizoen van Zulte Waregem speelt Rémi Maréval al weken op hoog niveau. Aangezien zijn contract in juni afloopt, bood de West-Vlaamse club de Fransman een contractverlenging aan, maar hij weigerde. Maréval vertrekt zo goed als zeker tijdens deze winterstop. Club Brugge - op zoek naar linksvoetige verdedigers - is een van de gegadigden. Vincent Mannaert zat al aan tafel met Patrick Decuyper en voorzitter Willy Naessens.

Dat Club een goede zaak zou doen met Maréval, daar is collega-verdediger Karel D'Haene alvast van overtuigd. "Volgens mij zou hij bij Club áltijd starten. Verdedigend is hij minstens even sterk als Michael Almebäck en hij kan bovendien drie keer beter voetballen. Of Rémi Premier Leagueniveau haalt, is iets anders, maar in België is hij top: technisch goed, schitterende lange pass, kopbalsterk, krachtig, snel... Rémi heeft alles wat een moderne verdediger nodig heeft. En zoveel goeie linksvoetigen lopen er in België niet rond, hé."

Ook fysical coach Bram De Winne zwaait in Sport/Voetbalmagazine met lof: "Je ziet dat hij gevormd werd in de Franse school, waar men, veel meer dan in België, aandacht besteedt aan de ontwikkeling van het lichaam. Rémi heeft een heel evenwichtig spierstelsel waardoor hij zelden geblesseerd is. Vooral zijn explosiviteit is indrukwekkend: op de eerste meters steken weinig aanvallers hem voorbij."

Minpunt(je) is dat Maréval op zijn huidige positie bij Zulte Waregem, links centraal, positioneel af en toe een steek laat vallen. Logisch, aangezien hij zijn hele carrière, onder meer bij Nantes, als linksachter gespeeld heeft. "Wanneer de rechterflankaanvaller de bal heeft, heeft Rémi soms de neiging om te ver uit te stappen, waardoor hij in niemandsland staat. Maar dat is de laatste tijd veel verbeterd. Voor de rest moet je hem weinig bijsturen", zegt D'Haene.

Toch is linksback Marévals beste positie, aldus Eddy Mestdagh, ex-scout van Zulte Waregem en vanaf maart aan de slag bij Club Brugge: "Daar moet hij zich alleen met zijn tegenstander bezighouden en minder met zijn positie. Dat heeft niks met een gebrek aan concentratie te maken, eerder met inzicht."

Een andere eigenschap is dat Maréval niet het gemakkelijkste karakter heeft, al nuanceert D'Haene dat: "Rémi is een leidersfiguur die voor zijn mening uitkomt, ook tegen de trainer. Broos kon daar niet meer omgaan, maar Kalezic wel. Hij maakte hem vicekapitein en gaf hem meer verantwoordelijkheid. En wie Rémi veel geeft, krijgt er veel voor terug." (JC)

Ondanks het kwakkelseizoen van Zulte Waregem speelt Rémi Maréval al weken op hoog niveau. Aangezien zijn contract in juni afloopt, bood de West-Vlaamse club de Fransman een contractverlenging aan, maar hij weigerde. Maréval vertrekt zo goed als zeker tijdens deze winterstop. Club Brugge - op zoek naar linksvoetige verdedigers - is een van de gegadigden. Vincent Mannaert zat al aan tafel met Patrick Decuyper en voorzitter Willy Naessens. Dat Club een goede zaak zou doen met Maréval, daar is collega-verdediger Karel D'Haene alvast van overtuigd. "Volgens mij zou hij bij Club áltijd starten. Verdedigend is hij minstens even sterk als Michael Almebäck en hij kan bovendien drie keer beter voetballen. Of Rémi Premier Leagueniveau haalt, is iets anders, maar in België is hij top: technisch goed, schitterende lange pass, kopbalsterk, krachtig, snel... Rémi heeft alles wat een moderne verdediger nodig heeft. En zoveel goeie linksvoetigen lopen er in België niet rond, hé." Ook fysical coach Bram De Winne zwaait in Sport/Voetbalmagazine met lof: "Je ziet dat hij gevormd werd in de Franse school, waar men, veel meer dan in België, aandacht besteedt aan de ontwikkeling van het lichaam. Rémi heeft een heel evenwichtig spierstelsel waardoor hij zelden geblesseerd is. Vooral zijn explosiviteit is indrukwekkend: op de eerste meters steken weinig aanvallers hem voorbij." Minpunt(je) is dat Maréval op zijn huidige positie bij Zulte Waregem, links centraal, positioneel af en toe een steek laat vallen. Logisch, aangezien hij zijn hele carrière, onder meer bij Nantes, als linksachter gespeeld heeft. "Wanneer de rechterflankaanvaller de bal heeft, heeft Rémi soms de neiging om te ver uit te stappen, waardoor hij in niemandsland staat. Maar dat is de laatste tijd veel verbeterd. Voor de rest moet je hem weinig bijsturen", zegt D'Haene. Toch is linksback Marévals beste positie, aldus Eddy Mestdagh, ex-scout van Zulte Waregem en vanaf maart aan de slag bij Club Brugge: "Daar moet hij zich alleen met zijn tegenstander bezighouden en minder met zijn positie. Dat heeft niks met een gebrek aan concentratie te maken, eerder met inzicht." Een andere eigenschap is dat Maréval niet het gemakkelijkste karakter heeft, al nuanceert D'Haene dat: "Rémi is een leidersfiguur die voor zijn mening uitkomt, ook tegen de trainer. Broos kon daar niet meer omgaan, maar Kalezic wel. Hij maakte hem vicekapitein en gaf hem meer verantwoordelijkheid. En wie Rémi veel geeft, krijgt er veel voor terug." (JC)