Dat heeft de Belgische Voetbalbond maandag laten weten. "Beide teams zijn deze ochtend overeengekomen dat ze vanavond elk niet meer dan zes wissels zullen doorvoeren", klonk het op Twitter. Op die manier wordt de partij tegen de Tsjechen dan toch een officiële FIFA-interland en zullen de spelersstatistieken meetellen.

"Ik wil zoveel mogelijk spelers uitproberen, waarschijnlijk iedereen", had bondscoach Roberto Martinez zondag nochtans laten optekenen. "Er is een akkoord tussen beide federaties om meer dan zes wissels (het gebruikelijke aantal in oefenwedstrijden, red) te mogen uitvoeren", stelde de Spanjaard. "Dat idee komt van Belgische kant en we zijn daarmee akkoord gegaan", klonk het ook bij de Tsjechische bondscoach Karel Jarolim. Een dag later beslisten beide partijen uiteindelijk om toch minder te wisselen.

De oefeninterland tegen de Tsjechen kadert in de voorbereiding op de WK-kwalificatie-interland van vrijdag in Tallinn tegen Estland. De bondscoach kan tegen de Tsjechen nog rekenen op 23 fitte spelers, zondagnamiddag viel kapitein Eden Hazard nog uit met een zware enkelblessure. De smaakmaker van de Duivels en van Chelsea liep een enkelbreuk op, moet vermoedelijk onder het mes en staat voor een lange revalidatie. Op officieel nieuws is het nog wachten, maar Hazard zou later maandag in Londen al geopereerd worden en zo'n drie maanden aan de kant staan. Zo mist hij niet enkel de interlands tegen Tsjechië en Estland, maar ook die tegen Gibraltar (31 augustus op Sclessin) en Griekenland (3 september in Piraeus) en het seizoensbegin bij Chelsea.

Dat heeft de Belgische Voetbalbond maandag laten weten. "Beide teams zijn deze ochtend overeengekomen dat ze vanavond elk niet meer dan zes wissels zullen doorvoeren", klonk het op Twitter. Op die manier wordt de partij tegen de Tsjechen dan toch een officiële FIFA-interland en zullen de spelersstatistieken meetellen."Ik wil zoveel mogelijk spelers uitproberen, waarschijnlijk iedereen", had bondscoach Roberto Martinez zondag nochtans laten optekenen. "Er is een akkoord tussen beide federaties om meer dan zes wissels (het gebruikelijke aantal in oefenwedstrijden, red) te mogen uitvoeren", stelde de Spanjaard. "Dat idee komt van Belgische kant en we zijn daarmee akkoord gegaan", klonk het ook bij de Tsjechische bondscoach Karel Jarolim. Een dag later beslisten beide partijen uiteindelijk om toch minder te wisselen.De oefeninterland tegen de Tsjechen kadert in de voorbereiding op de WK-kwalificatie-interland van vrijdag in Tallinn tegen Estland. De bondscoach kan tegen de Tsjechen nog rekenen op 23 fitte spelers, zondagnamiddag viel kapitein Eden Hazard nog uit met een zware enkelblessure. De smaakmaker van de Duivels en van Chelsea liep een enkelbreuk op, moet vermoedelijk onder het mes en staat voor een lange revalidatie. Op officieel nieuws is het nog wachten, maar Hazard zou later maandag in Londen al geopereerd worden en zo'n drie maanden aan de kant staan. Zo mist hij niet enkel de interlands tegen Tsjechië en Estland, maar ook die tegen Gibraltar (31 augustus op Sclessin) en Griekenland (3 september in Piraeus) en het seizoensbegin bij Chelsea.