David Pollet zorgt voor onvrede bij Gent

© Belga Image

De Waalse spits mag vertrekken bij AA Gent. Vraag is naar waar? Manager Michel Louwagie ziet hem liever niet vertrekken naar een andere Belgische club.

Afgelopen zomer haalde AA Gent voor 1,5 miljoen euro aanvaller David Pollet (26) bij Anderlecht maar intussen verloor de spits – die tot 2018 tekende – als targetman de concurrentiestrijd met Laurent Depoitre met slechts zes basisplaatsen, 473 speelminuten en twee goals.

Coach Hein Vanhaezebrouck gaf hem daarom de wenk uit te kijken naar een andere ploeg. In tegenstelling tot Depoitre en Nicklas Pedersen (bijna terug na een kruisbandletsel) is Pollet niet de prof die meedenkt met de technische staf en dingen snel oppikt. Snel is hij wel, maar zijn beperkte beweeglijkheid en statische handelingen zorgen – in combinatie met een vaak ongeïnteresseerde indruk op training – voor onvrede. Grootste probleem is dat Pollet zelf niet zit te azen op een nieuwe tussentijdse transfer, de tweede keer op amper een jaar tijd, ook al zijn er geïnteresseerde teams genoeg.

Algemeen manager Michel Louwagie houdt voorlopig het been stijf voor Belgische clubs, want hij heeft schrik dat Pollet elders wel gaat ontploffen. Bovendien heeft AA Gent bij een blessure of schorsing van Depoitre niet nog zo’n type spits. ‘Wij willen geen verlies lijden op de investering die we deden’, zegt Louwagie aan Sport/Voetbalmagazine. ‘Maar anderzijds is bij ons iedereen ten allen tijde te koop, mits de juiste inhoud wordt gegeven aan het dossier.’

Mogi Bayat, de zaakwaarnemer van Pollet, wenst geen commentaar te geven. Pollet zelf was niet bereikbaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content