1. Siebe Schrijvers (Waasland-Beveren) : zijn snelheid, dribbels en behendigheid aan de bal zorgden voor veel chaos tussen de linies bij Anderlecht en leidden onder andere tot de uitsluiting van Badji. Gaf met twee assists nog extra glans aan zijn prestatie.

2. Stef Peeters (STVV) : bovenop zijn bovengemiddelde spelintelligentie beschikt hij ook over een fabelachtige linker. Elk van zijn vrije trappen levert doelgevaar op. Gaf een assist en scoorde zelf.

3. Franck Berrier (KV Oostende) : de Fransman dartelde als in zijn beste dagen bij Zulte Waregem. Lag met een balrecuperatie aan de basis van het openingsdoelpunt, schoot de 2-0 via de rug van Milic voorbij Gillet en zette van op de stip de 3-0 op het bord.

4. Leon Bailey (KRC Genk) : verdient zijn plaats in dit lijstje eigenlijk alleen al op basis van het magistrale hakje waarmee hij Pozuelo tegen Westerlo de 1-0 aanbood. Daardoor was prompt zijn mindere eerste helft vergeten. Gaf ook de assist bij de 2-0.

5. Yannick Thoelen (AA Gent) : kreeg van Vanhaezebrouck opnieuw het vertrouwen onder de lat na zijn bemoedigende prestatie in de midweekmatch tegen Standard. Hield ook nu in de eerste helft zijn ploeg lange tijd in de wedstrijd. Rinne krijgt het moeilijk.

6. Fernando Canesin (KV Oostende) : speelde zich opnieuw in de gunst van Yves Vanderhaeghe en bedankte voor het vertrouwen. Behield altijd het overzicht, werkte hard en was levensgevaarlijk in de omschakeling.

7. Alejandro Pozuelo (KRC Genk) : toonde tegen Westerlo hoe je met individuele klasse een partij kan beslissen. Demonstreerde andermaal zijn fluwelen traptechniek met het openingsdoelpunt en met de voorlaatste pass bij de 2-0.

8. Mehdi Terki (Lokeren) : kreeg een ongewone functie als schaduwspits toebedeeld van interimtrainer Vidarsson maar kweet zich voorbeeldig van die taak. Zette goed druk bij balverlies, toonde zich balvast en scoorde knap met buitenkant voet.

9. Mahmout Trezeguet (Mouscron) : werd door Glen De Boeck voor het eerst als diepe spits uitgespeeld en zorgde daar met zijn snelheid voor veel problemen in de Kortrijkse defensie.

10. Sotiris Ninis (Charleroi) : na een lange dip is de Griek eindelijk terug op niveau. Had een voet in zowat alle gevaarlijke acties van de Carolo's en beloonde zijn match met een assist en een goal.

1. Siebe Schrijvers (Waasland-Beveren) : zijn snelheid, dribbels en behendigheid aan de bal zorgden voor veel chaos tussen de linies bij Anderlecht en leidden onder andere tot de uitsluiting van Badji. Gaf met twee assists nog extra glans aan zijn prestatie.2. Stef Peeters (STVV) : bovenop zijn bovengemiddelde spelintelligentie beschikt hij ook over een fabelachtige linker. Elk van zijn vrije trappen levert doelgevaar op. Gaf een assist en scoorde zelf.3. Franck Berrier (KV Oostende) : de Fransman dartelde als in zijn beste dagen bij Zulte Waregem. Lag met een balrecuperatie aan de basis van het openingsdoelpunt, schoot de 2-0 via de rug van Milic voorbij Gillet en zette van op de stip de 3-0 op het bord.4. Leon Bailey (KRC Genk) : verdient zijn plaats in dit lijstje eigenlijk alleen al op basis van het magistrale hakje waarmee hij Pozuelo tegen Westerlo de 1-0 aanbood. Daardoor was prompt zijn mindere eerste helft vergeten. Gaf ook de assist bij de 2-0.5. Yannick Thoelen (AA Gent) : kreeg van Vanhaezebrouck opnieuw het vertrouwen onder de lat na zijn bemoedigende prestatie in de midweekmatch tegen Standard. Hield ook nu in de eerste helft zijn ploeg lange tijd in de wedstrijd. Rinne krijgt het moeilijk.6. Fernando Canesin (KV Oostende) : speelde zich opnieuw in de gunst van Yves Vanderhaeghe en bedankte voor het vertrouwen. Behield altijd het overzicht, werkte hard en was levensgevaarlijk in de omschakeling.7. Alejandro Pozuelo (KRC Genk) : toonde tegen Westerlo hoe je met individuele klasse een partij kan beslissen. Demonstreerde andermaal zijn fluwelen traptechniek met het openingsdoelpunt en met de voorlaatste pass bij de 2-0. 8. Mehdi Terki (Lokeren) : kreeg een ongewone functie als schaduwspits toebedeeld van interimtrainer Vidarsson maar kweet zich voorbeeldig van die taak. Zette goed druk bij balverlies, toonde zich balvast en scoorde knap met buitenkant voet.9. Mahmout Trezeguet (Mouscron) : werd door Glen De Boeck voor het eerst als diepe spits uitgespeeld en zorgde daar met zijn snelheid voor veel problemen in de Kortrijkse defensie.10. Sotiris Ninis (Charleroi) : na een lange dip is de Griek eindelijk terug op niveau. Had een voet in zowat alle gevaarlijke acties van de Carolo's en beloonde zijn match met een assist en een goal.