1. Jelle Vossen (Club Brugge) : met zijn vier doelpunten en een assist ontegensprekelijk dé man van de speeldag. Rechtstreeks betrokken bij vijf van de zes Brugse goals. Vossen on fire!

2. Massimo Bruno (Anderlecht) : greep vanaf minuut één de Moeskroense defensie naar de keel en zette met twee assists op weg naar een ruime zege. Zijn goal plaatste het slotakkoord op een geweldige avond.

3. Adam Marusic (KV Oostende) : naar de kust gehaald om de rechterflank af te dweilen, maar een openbaring als linkerflankverdediger, die negentig minuten voor offensieve impulsen tekende.

4. Renato Neto (AA Gent) : haalt al enkele weken een hoog niveau. Is alles in één: stofzuiger, spelmaker en box-to-box. Met zijn duelkracht en precieze lange bal een zeer belangrijk wapen voor de Buffalo's.

5. Ishak Belfodil (Standard) : zijn grote actieradius werd vooral na rust beloond. Met een doelpunt en twee assists bezegelde hij het lot van een tot tien man herleid Essevee.

6. Sofiane Hanni (Anderlecht) : tegen Qabala nog op de bank gelaten door René Weiler reageerde de Franse Algerijn zoals het moest: met een knalprestatie op het veld. Scoorde en forceerde een owngoal.

7. Sébastien Siani (KV Oostende) : draaischijf met de grote motor, die de ploeg naast Michiel Jonckheere aan het voetballen brengt zonder de organisatie uit het oog te verliezen.

8. Edmilson Jr (Standard) : zijn prachtige volleydoelpunt was naar het beeld van zijn match: doortastend en spectaculair. Bestookte de tegenstander negentig minuten met zijn dribbels en acties.

9. Youri Tielemans (Anderlecht) : in het Europese team van de week na zijn glansprestatie tegen Qabala trok de tiener zijn vormcurve door tegen Mouscron. Heerste en verdeelde op het middenveld.

10. Barry Copa (Lokeren) : beleefde voor het oog van een delegatie Ivoriaanse jongeren uit zijn academie nog eens een hoogdag. Vooral op het einde van de match, toen hij een bal van onder de bal wegtikte, bleek de goalie cruciaal voor de driepunter.

1. Jelle Vossen (Club Brugge) : met zijn vier doelpunten en een assist ontegensprekelijk dé man van de speeldag. Rechtstreeks betrokken bij vijf van de zes Brugse goals. Vossen on fire!2. Massimo Bruno (Anderlecht) : greep vanaf minuut één de Moeskroense defensie naar de keel en zette met twee assists op weg naar een ruime zege. Zijn goal plaatste het slotakkoord op een geweldige avond. 3. Adam Marusic (KV Oostende) : naar de kust gehaald om de rechterflank af te dweilen, maar een openbaring als linkerflankverdediger, die negentig minuten voor offensieve impulsen tekende.4. Renato Neto (AA Gent) : haalt al enkele weken een hoog niveau. Is alles in één: stofzuiger, spelmaker en box-to-box. Met zijn duelkracht en precieze lange bal een zeer belangrijk wapen voor de Buffalo's.5. Ishak Belfodil (Standard) : zijn grote actieradius werd vooral na rust beloond. Met een doelpunt en twee assists bezegelde hij het lot van een tot tien man herleid Essevee.6. Sofiane Hanni (Anderlecht) : tegen Qabala nog op de bank gelaten door René Weiler reageerde de Franse Algerijn zoals het moest: met een knalprestatie op het veld. Scoorde en forceerde een owngoal.7. Sébastien Siani (KV Oostende) : draaischijf met de grote motor, die de ploeg naast Michiel Jonckheere aan het voetballen brengt zonder de organisatie uit het oog te verliezen.8. Edmilson Jr (Standard) : zijn prachtige volleydoelpunt was naar het beeld van zijn match: doortastend en spectaculair. Bestookte de tegenstander negentig minuten met zijn dribbels en acties.9. Youri Tielemans (Anderlecht) : in het Europese team van de week na zijn glansprestatie tegen Qabala trok de tiener zijn vormcurve door tegen Mouscron. Heerste en verdeelde op het middenveld.10. Barry Copa (Lokeren) : beleefde voor het oog van een delegatie Ivoriaanse jongeren uit zijn academie nog eens een hoogdag. Vooral op het einde van de match, toen hij een bal van onder de bal wegtikte, bleek de goalie cruciaal voor de driepunter.