1. Dion Cools (Club Brugge) : rechtsvoetige flankverdediger, maar secuurder op de linkerflank, waar de goede verstandhouding met zowel Limbombe als Izquierdo voor verwarring in de verdediging van de tegenstander zorgt.

2. Frank Boeckx (Anderlecht) : pakte in Kortrijk vroeg in de wedstrijd bij 0-0 een strafschop van Kage en daarna ook nog een knal van Saadi. Cruciale reddingen en achteraf geprezen door zijn coach voor zijn ervaring en zijn présence.

3. Edin Cocalic (KV Mechelen) : was met zijn ervaring meer dan ooit de leider van KV Mechelens piepjonge gelegenheidsdefensie. Zelfs twee hoofdwonden konden de Bosniër niet van slag brengen.

4. Sébastien Siani (KV Oostende) : wekelijks de beste man op het Oostendse middenveld, waar hij aan de zijde van Michiel Jonckheere de ploeg aan het voetballen brengt.

5. Orlando Sá (Standard) : bevestigde andermaal zijn status als goalgetter en zeer complementair met Belfodil. Tweemaal aan het kanon in het uur dat de wedstrijd tegen Charleroi duurde.

6. Matej Delac (Mouscron) : behield terecht het vertrouwen na de 7-0 uppercut op Anderlecht. Hij redde meermaals miraculeus, tot wanhoop van Proschwitz en Boli, maar was machteloos bij het doelpunt van Fernandes.

7. José Izquierdo (Club Brugge) : de man van de flitsen groeit stilaan naar zijn beste niveau. Voorspelbaar in de onvoorspelbaarheid: kappen, naar binnen komen, schieten en scoren.

8. Mamadou Bagayoko (STVV) : kreeg van Leko niet de rekening gepresenteerd voor zijn naïeve strafschopfout in Lokeren. Bewees tegen Moeskroen zijn meerwaarde met enkele gevaarlijke rushes en leidde de 1-0 in met een meesterlijke pass naar Boli.

9. Ishak Belfodil (Standard) : immer werklustig, wegend op een defensie door zijn kracht en beweging. Maar toonde ook zijn uitstekende traptechniek met een vrijschopdoelpunt.

10. Siebe Schrijvers (Waasland-Beveren) : geen assist of goal deze keer, maar het jonge Genkproduct (nog steeds maar 20 jaar) bewees eens te meer dat hij de patron is van de Waaslanders.

1. Dion Cools (Club Brugge) : rechtsvoetige flankverdediger, maar secuurder op de linkerflank, waar de goede verstandhouding met zowel Limbombe als Izquierdo voor verwarring in de verdediging van de tegenstander zorgt.2. Frank Boeckx (Anderlecht) : pakte in Kortrijk vroeg in de wedstrijd bij 0-0 een strafschop van Kage en daarna ook nog een knal van Saadi. Cruciale reddingen en achteraf geprezen door zijn coach voor zijn ervaring en zijn présence.3. Edin Cocalic (KV Mechelen) : was met zijn ervaring meer dan ooit de leider van KV Mechelens piepjonge gelegenheidsdefensie. Zelfs twee hoofdwonden konden de Bosniër niet van slag brengen.4. Sébastien Siani (KV Oostende) : wekelijks de beste man op het Oostendse middenveld, waar hij aan de zijde van Michiel Jonckheere de ploeg aan het voetballen brengt.5. Orlando Sá (Standard) : bevestigde andermaal zijn status als goalgetter en zeer complementair met Belfodil. Tweemaal aan het kanon in het uur dat de wedstrijd tegen Charleroi duurde.6. Matej Delac (Mouscron) : behield terecht het vertrouwen na de 7-0 uppercut op Anderlecht. Hij redde meermaals miraculeus, tot wanhoop van Proschwitz en Boli, maar was machteloos bij het doelpunt van Fernandes.7. José Izquierdo (Club Brugge) : de man van de flitsen groeit stilaan naar zijn beste niveau. Voorspelbaar in de onvoorspelbaarheid: kappen, naar binnen komen, schieten en scoren.8. Mamadou Bagayoko (STVV) : kreeg van Leko niet de rekening gepresenteerd voor zijn naïeve strafschopfout in Lokeren. Bewees tegen Moeskroen zijn meerwaarde met enkele gevaarlijke rushes en leidde de 1-0 in met een meesterlijke pass naar Boli.9. Ishak Belfodil (Standard) : immer werklustig, wegend op een defensie door zijn kracht en beweging. Maar toonde ook zijn uitstekende traptechniek met een vrijschopdoelpunt.10. Siebe Schrijvers (Waasland-Beveren) : geen assist of goal deze keer, maar het jonge Genkproduct (nog steeds maar 20 jaar) bewees eens te meer dat hij de patron is van de Waaslanders.