De 10 smaakmakers van de 27e speeldag

© Belga Image

Onze top tien van de voorbije speeldag in de hoogste voetbalklasse.

1. Youri Tielemans (Anderlecht) : op de bank begonnen, even voor het uur op het veld gestuurd en tien minuten later matchwinnaar met twee geweldige afstandsschoten.

2. Hans Vanaken (Club Brugge) : door de coach geprikkeld rondde hij een sterke match af met twee doelpunten.

3. Nana Landry Dimata (Oostende) : onvermoeibare diepe spits, die Kara bij momenten helemaal zoek speelde. Zelden een nieuwkomer gezien die in een half seizoen op de Belgische velden zo’n progressie maakte.

4. Yohan Croizet (KV Mechelen) : kon vanuit een centrale rol enkele ploegmaats richting doelman Copa lanceren en gaf de assist bij de 2-0. De Fransman blijft bij KV ups en downs kennen, ook in een match, maar slaagt er nu toch stilaan in om zijn minder seizoensbegin enigszins recht te trekken.

5. Leandro Trossard (Genk) : gunde de spelers op de rechterflank van Charleroi weinig rust, nam zijn verantwoordelijkheid nadat Pozuelo al een strafschop gemist had en was wel succesvol bij de tweede penalty voor Genk.

6. Moussa Wague (Eupen) : de jonge Senegalees lukte zijn eerste doelpunt in België, een bekroning van zijn dynamische wedstrijd op de rechterflank van Eupen. Een belangrijke goal bovendien, want ze brengt quasi zekerheid over behoud in eerste klasse.

7. Jean-François Gillet (Standard) : opnieuw een beresterke prestatie, in het verlengde van zijn bijna perfecte wedstrijd tegen Anderlecht.

8. Sander Berge (Genk) : was tegen Charleroi heel aanwezig in het spel en kon de positie van Jakub Brabec overnemen toen die geblesseerd was. Jammer dat er ook een donker kantje zat aan zijn goede match: het tegendoelpunt komt voor een stuk op zijn conto, omdat hij niet goed gepositioneerd stond.

9. Anderson Esiti (Gent) : zijn indrukwekkende fysiek en zijn agressiviteit doen het Gentse middenveld heel veel goed.

10. Nicolas Verdier (KV Mechelen) : brak de match tegen Lokeren open met de 1-0, een afstandsschot. Intussen maakte de Fransman dit seizoen al negen competitiegoals, maar in zijn impulsiviteit verknoeit hij nog altijd veel kansen door vanuit de meest onmogelijke hoeken op doel te schieten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content