Op de stage met Club Brugge in Marbella werd nieuwkomer Laurens De Bock voornamelijk als centrale verdediger uitgespeeld. In Sport/Voetbalmagazine komt hij nog even terug op zijn opmerkelijke transfer. Laurens De Bock hield zich in Marbella eerder op de achtergrond. In de eerste week zocht hij bijvoorbeeld vooral het gezelschap van de beloften op. De Bock: "Je moet als nieuweling niet direct een grote mond opzetten. Dat was bij Lokeren toch op de goeie weg."

Maes, met Lokeren eveneens in Spanje op stage, beaamt: "Laurens heeft dit jaar laten zien dat hij qua maturiteit enorm is gegroeid. Vooral in coaching, leiding geven, de groep op sleeptouw nemen. Daarin was hij aan het groeien, ook op training."

"Nu, daar kan hij bij Brugge alleen maar aan winnen op het moment dat hij een basisplaats heeft en zijn weg heeft gevonden. Derrick Tshimanga had bij RC Genk ook zijn tijd nodig. Timide? Laurens is niet iemand die zichzelf opdringt. Je hoort hem niet, hij overleeft door zijn kwaliteiten."

Voor Maes is het feit dat ze in Brugge De Bock als centrale verdediger uitspelen, maar een tijdelijk fenomeen. "Laurens is voor mij een echte linksachter. Laat daar geen twijfel over bestaan. Hij kan centraal spelen, maar het is een echte linksachter."

Nog anderen zijn daarvan overtuigd, omwille van duelkracht, het mindere kopspel, de snelheid en het aanvallend vermogen. De Bock: "Dat is hoe Maes me ziet als voetballer, er zijn ook andere opinies. Offensief kan je je als linksachter wel wat beter uitleven, maar ik denk dat ik ook kwaliteiten heb als centrale verdediger..."

Rode Duivels

Waar het op aan komt, is nu een basisplaats afdwingen, op een positie die de coach voor hem kiest. Je hoort hem geen eisen stellen. Met Fredrik Stenman en sfeermaker Bart Buysse heeft Brugge al twee linksachters, centraal ligt er een plaats open nadat Michael Almebäck met een onvoldoende werd gequoteerd, Jordi Figueras naar Rayo Vallecano is (en daar vrijdag in Bilbao mocht invallen) en Larsen nog out is.

De Bock: "Mijn doelen? Eerst proberen die basisplaats af te dwingen. En dan zien we wel hoe het kampioenschap en play-off 1 verder verlopen, hopelijk doen we tot het einde mee voor de titel. Door goed te spelen in Brugge wil ik mij ook bij de Rode Duivels in de kijker spelen."

Op de stage met Club Brugge in Marbella werd nieuwkomer Laurens De Bock voornamelijk als centrale verdediger uitgespeeld. In Sport/Voetbalmagazine komt hij nog even terug op zijn opmerkelijke transfer. Laurens De Bock hield zich in Marbella eerder op de achtergrond. In de eerste week zocht hij bijvoorbeeld vooral het gezelschap van de beloften op. De Bock: "Je moet als nieuweling niet direct een grote mond opzetten. Dat was bij Lokeren toch op de goeie weg."Maes, met Lokeren eveneens in Spanje op stage, beaamt: "Laurens heeft dit jaar laten zien dat hij qua maturiteit enorm is gegroeid. Vooral in coaching, leiding geven, de groep op sleeptouw nemen. Daarin was hij aan het groeien, ook op training.""Nu, daar kan hij bij Brugge alleen maar aan winnen op het moment dat hij een basisplaats heeft en zijn weg heeft gevonden. Derrick Tshimanga had bij RC Genk ook zijn tijd nodig. Timide? Laurens is niet iemand die zichzelf opdringt. Je hoort hem niet, hij overleeft door zijn kwaliteiten." Voor Maes is het feit dat ze in Brugge De Bock als centrale verdediger uitspelen, maar een tijdelijk fenomeen. "Laurens is voor mij een echte linksachter. Laat daar geen twijfel over bestaan. Hij kan centraal spelen, maar het is een echte linksachter." Nog anderen zijn daarvan overtuigd, omwille van duelkracht, het mindere kopspel, de snelheid en het aanvallend vermogen. De Bock: "Dat is hoe Maes me ziet als voetballer, er zijn ook andere opinies. Offensief kan je je als linksachter wel wat beter uitleven, maar ik denk dat ik ook kwaliteiten heb als centrale verdediger..."Rode DuivelsWaar het op aan komt, is nu een basisplaats afdwingen, op een positie die de coach voor hem kiest. Je hoort hem geen eisen stellen. Met Fredrik Stenman en sfeermaker Bart Buysse heeft Brugge al twee linksachters, centraal ligt er een plaats open nadat Michael Almebäck met een onvoldoende werd gequoteerd, Jordi Figueras naar Rayo Vallecano is (en daar vrijdag in Bilbao mocht invallen) en Larsen nog out is. De Bock: "Mijn doelen? Eerst proberen die basisplaats af te dwingen. En dan zien we wel hoe het kampioenschap en play-off 1 verder verlopen, hopelijk doen we tot het einde mee voor de titel. Door goed te spelen in Brugge wil ik mij ook bij de Rode Duivels in de kijker spelen."