Een moeilijke kleedkamer en een gebrek aan structuur deden het VVV-avontuur van Glen De Boeck voortijdig eindigen. Zo beweert de Antwerpenaar althans in een openhartig gesprek met Sport/Voetbalmagazine. Hij komt er ook nog een keer gedetailleerd terug op zijn veelbesproken ontslag bij Beerschot. "Een van de grote problemen bij VVV was het loonverschil tussen de Nederlandse jongens en de Afrikanen of Aziaten. Dat was groot...", geeft Glen De Boeck in Sport/Voetbalmagazine aan als reden voor de lastige situatie die hem uiteindelijk nekte bij de Nederlandse club. "Ik vind het ook geen gezonde situatie dat een voorzitter zelf investeert in spelers. Externen gaan wel eens zagen als hun spelers op de bank zitten, maar als mensen van binnen de club investeren, zorgt dat altijd voor conflicten."

Het was de eerste keer in zijn carrière dat De Boeck met dergelijke situatie geconfronteerd werd. "Ik heb in Anderlecht ook moeilijke vestiaires gekend, maar dat was een volwassen groep. Niet allemaal vrienden, maar we gingen wel voor mekaar door het vuur."

"Bij Cercle had ik een schitterende kleedkamer. In interviews uit die periode heb ik vaak genoeg gezegd dat ik zo'n groep nooit meer zal meemaken. Bij Beerschot was de groep verdeeld en dat maakte het ook daar heel moeilijk. Bij VVV was dat ook zo. Dan kun je als trainer doen wat je wil, het gaat niet."

"Sportieve problemen kun je oplossen, structurele problemen heel moeilijk. Kijk nu naar Beerschot: de structurele problemen zijn er opgelost. Oké, ze hebben nu nog wat geld te kort, maar er is een keuze gemaakt. Achteraf kun je zeggen: mijn interviews van een jaar geleden hebben ervoor gezorgd dat Beerschot een nieuwe start kon nemen. Ik heb mezelf geslachtofferd. Of liever: Patrick Vanoppen heeft me geslachtofferd. Jos Verhaegen heeft duidelijk gezegd: 'Vanoppen, ik verkoop mijn aandelen. Op één voorwaarde: jij tekent het ontslag van Glen De Boeck.' Patrick heeft mij geofferd om zijn deal te bekomen. Maar Beerschot is er wel beter van geworden." (PTK)

Een moeilijke kleedkamer en een gebrek aan structuur deden het VVV-avontuur van Glen De Boeck voortijdig eindigen. Zo beweert de Antwerpenaar althans in een openhartig gesprek met Sport/Voetbalmagazine. Hij komt er ook nog een keer gedetailleerd terug op zijn veelbesproken ontslag bij Beerschot. "Een van de grote problemen bij VVV was het loonverschil tussen de Nederlandse jongens en de Afrikanen of Aziaten. Dat was groot...", geeft Glen De Boeck in Sport/Voetbalmagazine aan als reden voor de lastige situatie die hem uiteindelijk nekte bij de Nederlandse club. "Ik vind het ook geen gezonde situatie dat een voorzitter zelf investeert in spelers. Externen gaan wel eens zagen als hun spelers op de bank zitten, maar als mensen van binnen de club investeren, zorgt dat altijd voor conflicten." Het was de eerste keer in zijn carrière dat De Boeck met dergelijke situatie geconfronteerd werd. "Ik heb in Anderlecht ook moeilijke vestiaires gekend, maar dat was een volwassen groep. Niet allemaal vrienden, maar we gingen wel voor mekaar door het vuur." "Bij Cercle had ik een schitterende kleedkamer. In interviews uit die periode heb ik vaak genoeg gezegd dat ik zo'n groep nooit meer zal meemaken. Bij Beerschot was de groep verdeeld en dat maakte het ook daar heel moeilijk. Bij VVV was dat ook zo. Dan kun je als trainer doen wat je wil, het gaat niet." "Sportieve problemen kun je oplossen, structurele problemen heel moeilijk. Kijk nu naar Beerschot: de structurele problemen zijn er opgelost. Oké, ze hebben nu nog wat geld te kort, maar er is een keuze gemaakt. Achteraf kun je zeggen: mijn interviews van een jaar geleden hebben ervoor gezorgd dat Beerschot een nieuwe start kon nemen. Ik heb mezelf geslachtofferd. Of liever: Patrick Vanoppen heeft me geslachtofferd. Jos Verhaegen heeft duidelijk gezegd: 'Vanoppen, ik verkoop mijn aandelen. Op één voorwaarde: jij tekent het ontslag van Glen De Boeck.' Patrick heeft mij geofferd om zijn deal te bekomen. Maar Beerschot is er wel beter van geworden." (PTK)