"Ik heb nooit beter gespeeld dan nu," zo geeft De Ceulaer zelf aan in Sport/Voetbalmagazine. "Bij Lokeren lag mijn rendement al hoog, nu heb ik op die korte tijd nog een stap vooruitgezet. Op training voel je dat het beste bij de pass- en trapvormen."

"Mario Been legt elke pass onder het vergrootglas: je moet op het juiste moment inspelen, aan de juiste snelheid, op het juiste been, snel indraaien... Dat én zijn nadruk op positiespel en beweeglijkheid maken dat ik me momenteel echt kan uitleven."

Koningskoppel

Er gaat veel aandacht naar het nieuwe koningskoppel dat De Ceulaer vormt met Jelle Vossen. Kenden zij elkaar daarvoor al goed? De Ceulaer: "Als voetballer in Limburg loop je elkaar al eens tegen het lijf en ook bij de nationale ploeg zaten we korte tijd samen in de groep, maar het is niet dat we elkaar echt goed kenden, dat niet."

"Eigenlijk heb ik dit nog zelden meegemaakt. Vanaf de eerste dag klikte het tussen ons, zowel op als naast het veld. Het lijkt niet alleen alsof het vanzelf gaat, het ís gewoon zo. De statistieken liegen er ook niet om: we maken elkaar op dit moment gewoon beter. Ik weet dat hij er net hetzelfde over denkt. Heel gek is dat: die automatismen waar je bij anderen soms jaren naar moet zoeken, waren er gewoon meteen."

Interesse van Genk én Anderlecht

Maar het had ook anders kunnen lopen. Plaatst Anderlecht zich niet voor de Champions League, dan vertrekt Dieumerci Mbokani allicht. De Ceulaer stond bovenaan de lijst om hem te vervangen. Was dat een reële optie?

"Dat is een moeilijke vraag, dan moet ik antwoorden op iets dat niet gebeurd is. De situatie was duidelijk: Genk en Anderlecht hadden allebei interesse. Uiteindelijk heeft Genk doorgeduwd en mij het gevoel gegeven dat ze me echt wilden. En ik wilde ook echt naar Genk, dat voor mij altijd een speciale club is gebleven." (JD)

"Ik heb nooit beter gespeeld dan nu," zo geeft De Ceulaer zelf aan in Sport/Voetbalmagazine. "Bij Lokeren lag mijn rendement al hoog, nu heb ik op die korte tijd nog een stap vooruitgezet. Op training voel je dat het beste bij de pass- en trapvormen." "Mario Been legt elke pass onder het vergrootglas: je moet op het juiste moment inspelen, aan de juiste snelheid, op het juiste been, snel indraaien... Dat én zijn nadruk op positiespel en beweeglijkheid maken dat ik me momenteel echt kan uitleven."Koningskoppel Er gaat veel aandacht naar het nieuwe koningskoppel dat De Ceulaer vormt met Jelle Vossen. Kenden zij elkaar daarvoor al goed? De Ceulaer: "Als voetballer in Limburg loop je elkaar al eens tegen het lijf en ook bij de nationale ploeg zaten we korte tijd samen in de groep, maar het is niet dat we elkaar echt goed kenden, dat niet.""Eigenlijk heb ik dit nog zelden meegemaakt. Vanaf de eerste dag klikte het tussen ons, zowel op als naast het veld. Het lijkt niet alleen alsof het vanzelf gaat, het ís gewoon zo. De statistieken liegen er ook niet om: we maken elkaar op dit moment gewoon beter. Ik weet dat hij er net hetzelfde over denkt. Heel gek is dat: die automatismen waar je bij anderen soms jaren naar moet zoeken, waren er gewoon meteen."Interesse van Genk én AnderlechtMaar het had ook anders kunnen lopen. Plaatst Anderlecht zich niet voor de Champions League, dan vertrekt Dieumerci Mbokani allicht. De Ceulaer stond bovenaan de lijst om hem te vervangen. Was dat een reële optie? "Dat is een moeilijke vraag, dan moet ik antwoorden op iets dat niet gebeurd is. De situatie was duidelijk: Genk en Anderlecht hadden allebei interesse. Uiteindelijk heeft Genk doorgeduwd en mij het gevoel gegeven dat ze me echt wilden. En ik wilde ook echt naar Genk, dat voor mij altijd een speciale club is gebleven." (JD)