De Coninck: ‘De Bruyne is ons grootste talent’

© Image Globe

In Sport/Voetbalmagazine blikt analist Wim De Coninck vooruit op de verkiezing van de Gouden Schoen.

In Sport/Voetbalmagazine blikt analist Wim De Coninck vooruit op de verkiezing van de Gouden Schoen. En geeft hij en passant zijn mening over Romelu Lukaku. ‘Hij is in feite te goedkoop naar Engeland gegaan’.
Romelu Lukaku was de belangrijkste uitgaande transfer aan het begin van deze competitie. Bij Chelsea kon de jonge parel echter nog niet overtuigen.

Wim De Coninck vindt dat Lukaku te snel voor het Engelse avontuur koos. “Toen hij bij Anderlecht in de ploeg kwam zat alles mee. Hij hoefde maar zijn voet tegen de bal te zetten en hij vloog erin. Het jaar nadien was dat weg. Hij is als een komeet gekomen en heeft daar nadien alleen maar druk gevoeld. Hij groeide niet meer. Sterker zelfs: hij ging achteruit.”

“Daarom vind ik dat deze transfer te vroeg kwam. Ook al omdat Chelsea grossiert in de aanvallers die stuk voor stuk voetbaltechnisch meer te bieden hebben. Lukaku heeft power en présence voor de goal, maar ook zijn beperkingen. Het komt er nu voor hem vooral op aan om rustig te blijven”, zegt De Coninck in Sport/Voetbalmagazine.

Lukaku heeft ook nog een ander nadeel, meent de analist: “Hij is in feite te goedkoop naar Engeland gegaan. Dat speelt daar enorm. Want dan sta je sowieso altijd achteraan in de rij.”

Geen favoriet voor de Gouden Schoen Voor de Gouden Schoen, die woensdagavond in het Casino van Oostende uitgereikt wordt, sluit De Coninck een verrassing niet uit: “Misschien zelfs iemand die genoeg punten overhoudt uit de eerste ronde. Thibaut Courtois bijvoorbeeld. Of Axel Witsel, toch de man van het seizoen bij Standard.”

“En Kevin De Bruyne zal ook wel punten hebben gekregen. Zijn pech is dat hij dit seizoen geblesseerd uitviel. Anders was hij een serieuze kandidaat geweest. De Bruyne is zonder meer ons grootste talent. Niemand heeft die bewegingen.”

Daarnaast behoren Vadis Odjidja en Matías Suárez volgens De Coninck bij de kanshebbers. “Maar gaan ze genoeg punten hebben om Courtois of Witsel voorbij te steken? In de eerste ronde zullen ze niets gekregen hebben. En Odjidja is minder dominant terwijl Suárez in het begin van het seizoen soms op de bank zat. Andere jaren was het altijd heel duidelijk. Nu zullen er veel ontgoochelden zijn.” (JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content