De 27-jarige Thelin was in 2014 al korte tijd actief bij Malmö. Het jaar nadien verhuisde hij naar Bordeaux, waar Anderlecht hem in 2017 (eerst op huurbasis) wegplukte. In Brussel kreeg de Zweedse international (29 caps) maar moeilijk voet aan de grond. Uitleenbeurten aan Waasland-Beveren en het Duitse Bayer Leverkusen brachten weinig soelaas.

In 37 wedstrijden kwam hij al die jaren bij paars-wit maar tot drie goals. Dit seizoen trof hij enkel in de Beker van België tegen tweedeklasser Beerschot raak. 'Het voelt erg goed dat de deal rond is', reageerde Thelin. 'Ook al speelde ik hier maar korte tijd, voelt dit als thuiskomen. Malmö blijft stappen vooruit zetten en heeft in Europa respect verdiend. We mikken op een nieuwe Zweedse titel.'

Anderlecht hoopt deze wintermercato nog meer spelers van de hand te doen. Knowledge Musona is momenteel aan het testen bij KAS Eupen, dat op stage is in Qatar. Alexandru Chipciu lijkt op weg naar het Turkse Gaziantep en Kenny Saief naar het Israëlische Maccabi Haifa.

Een ander transferdossier, dat van Trebel, lijkt ook in orde te komen. Alleen is de vraag nog naar waar de Fransman wil gaan. Eerst leek de middenvelder te vertrekken naar het Saudische Al Shabab, maar nu zijn ook Al Jazira en Al Arabi uit de Emiraten aan het dingen naar zijn handtekening. Het zou niet gaan om een definiteve transfer, maar om een leenbeurt tot het einde van het seizoen.

De 27-jarige Thelin was in 2014 al korte tijd actief bij Malmö. Het jaar nadien verhuisde hij naar Bordeaux, waar Anderlecht hem in 2017 (eerst op huurbasis) wegplukte. In Brussel kreeg de Zweedse international (29 caps) maar moeilijk voet aan de grond. Uitleenbeurten aan Waasland-Beveren en het Duitse Bayer Leverkusen brachten weinig soelaas. In 37 wedstrijden kwam hij al die jaren bij paars-wit maar tot drie goals. Dit seizoen trof hij enkel in de Beker van België tegen tweedeklasser Beerschot raak. 'Het voelt erg goed dat de deal rond is', reageerde Thelin. 'Ook al speelde ik hier maar korte tijd, voelt dit als thuiskomen. Malmö blijft stappen vooruit zetten en heeft in Europa respect verdiend. We mikken op een nieuwe Zweedse titel.'Anderlecht hoopt deze wintermercato nog meer spelers van de hand te doen. Knowledge Musona is momenteel aan het testen bij KAS Eupen, dat op stage is in Qatar. Alexandru Chipciu lijkt op weg naar het Turkse Gaziantep en Kenny Saief naar het Israëlische Maccabi Haifa. Een ander transferdossier, dat van Trebel, lijkt ook in orde te komen. Alleen is de vraag nog naar waar de Fransman wil gaan. Eerst leek de middenvelder te vertrekken naar het Saudische Al Shabab, maar nu zijn ook Al Jazira en Al Arabi uit de Emiraten aan het dingen naar zijn handtekening. Het zou niet gaan om een definiteve transfer, maar om een leenbeurt tot het einde van het seizoen.