Hassan streek in 2006 neer bij Anderlecht, als gelouterd Egyptisch international (hij eindigde zijn carrière met 184 caps) en op de Africa Cup net verkozen tot beste speler van het toernooi. Hassan, die de acht seizoenen voordien naam had vergaard in het Turkse voetbal bij onder meer Besiktas en Gençlerbirligi, maakte meteen indruk in het Constant Van den Stock-stadion en kreeg de bijnaam 'de farao'. Hij bleef twee seizoenen in Brussel en lukte 20 goals in 56 wedstrijden. Om familiale redenen keerde hij in 2008 terug naar Egypte, waar hij nog drie seizoenen voor Al-Ahly speelde en twee seizoenen voor Zamalek. In 2013 hing hij op 38-jarige leeftijd de schoenen aan de haak.

La Dernière Heure zocht de middenvelder eind vorig seizoen nog op in zijn thuisland, waar Hassan tegenwoordig werkt als zakenman en timmert aan een carrière als trainer. 'Na één helft waren de fans al gek van mij. Schitterend. Ik ben te vroeg vertrokken bij Anderlecht. Maar ik heb nergens spijt van', aldus de Egyptenaar in DH. 'Ik kende een geweldige tijd in België. Ik zou er graag terugkeren om er een club te trainen. Het liefst Anderlecht.'

De voormalige sterspeler volgt Anderlecht nog steeds op de voet, recent liet hij zich in Het Nieuwsblad nog uit over zijn potentiële troonsopvolger Nicolae Stanciu: 'Ik zag goeie dingen van Stanciu op YouTube, maar ik benoem hem nog niet tot de nieuwe artiest van Anderlecht. Daarvoor moet hij ook buitenshuis presteren en de ploeg op sleeptouw nemen als het team echt in de shit zit. Dat wachten we nog even af.'

Hassan zal de nieuwe recordaanwinst komende zondag met eigen ogen aan het werk kunnen zien tegen Westerlo. Benieuwd wat achteraf zijn mening zal zijn.

Enkele van zijn meest gedenkwaardige Anderlechtmomenten:

Hassan streek in 2006 neer bij Anderlecht, als gelouterd Egyptisch international (hij eindigde zijn carrière met 184 caps) en op de Africa Cup net verkozen tot beste speler van het toernooi. Hassan, die de acht seizoenen voordien naam had vergaard in het Turkse voetbal bij onder meer Besiktas en Gençlerbirligi, maakte meteen indruk in het Constant Van den Stock-stadion en kreeg de bijnaam 'de farao'. Hij bleef twee seizoenen in Brussel en lukte 20 goals in 56 wedstrijden. Om familiale redenen keerde hij in 2008 terug naar Egypte, waar hij nog drie seizoenen voor Al-Ahly speelde en twee seizoenen voor Zamalek. In 2013 hing hij op 38-jarige leeftijd de schoenen aan de haak.La Dernière Heure zocht de middenvelder eind vorig seizoen nog op in zijn thuisland, waar Hassan tegenwoordig werkt als zakenman en timmert aan een carrière als trainer. 'Na één helft waren de fans al gek van mij. Schitterend. Ik ben te vroeg vertrokken bij Anderlecht. Maar ik heb nergens spijt van', aldus de Egyptenaar in DH. 'Ik kende een geweldige tijd in België. Ik zou er graag terugkeren om er een club te trainen. Het liefst Anderlecht.'De voormalige sterspeler volgt Anderlecht nog steeds op de voet, recent liet hij zich in Het Nieuwsblad nog uit over zijn potentiële troonsopvolger Nicolae Stanciu: 'Ik zag goeie dingen van Stanciu op YouTube, maar ik benoem hem nog niet tot de nieuwe artiest van Anderlecht. Daarvoor moet hij ook buitenshuis presteren en de ploeg op sleeptouw nemen als het team echt in de shit zit. Dat wachten we nog even af.'Hassan zal de nieuwe recordaanwinst komende zondag met eigen ogen aan het werk kunnen zien tegen Westerlo. Benieuwd wat achteraf zijn mening zal zijn.Enkele van zijn meest gedenkwaardige Anderlechtmomenten: