De basis werd steviger en de stad verzoende zich met zijn voetbal "Oostende had een oud supporterspubliek", weet Devroe. "Nu zie je veel meer jonge mensen - ook meisjes - die meegaan in het succesverhaal." Negende plaats in de reguliere competitie, finale van play-off 2, nu al meer abonnementen dan dit seizoen verkocht, uitstekende samenwerking met de stad. Want: ten laatste tegen 2017 voetbalt KV Oostende in een nieuw stadion, kostprijs 8,3 miljoen euro, gefinancierd door de Vlaamse gemeenschap (630.500 euro), de stad (70 procent) en de club (30 procent).

"Het is geven en nemen, maar vooral spréken met elkaar. Als je voortdurend tegen de schenen stampt, dan bereik je niets. De accommodatie op ons oefencomplex was ondermaats - ik heb zélf nog in die kleedkamers gezeten (lacht) -, ook daar wordt nu aan gewerkt. Maar spelers willen in de eerste plaats een goed veld om op te trainen."

De basis werd steviger en de stad verzoende zich met zijn voetbal "Oostende had een oud supporterspubliek", weet Devroe. "Nu zie je veel meer jonge mensen - ook meisjes - die meegaan in het succesverhaal." Negende plaats in de reguliere competitie, finale van play-off 2, nu al meer abonnementen dan dit seizoen verkocht, uitstekende samenwerking met de stad. Want: ten laatste tegen 2017 voetbalt KV Oostende in een nieuw stadion, kostprijs 8,3 miljoen euro, gefinancierd door de Vlaamse gemeenschap (630.500 euro), de stad (70 procent) en de club (30 procent)."Het is geven en nemen, maar vooral spréken met elkaar. Als je voortdurend tegen de schenen stampt, dan bereik je niets. De accommodatie op ons oefencomplex was ondermaats - ik heb zélf nog in die kleedkamers gezeten (lacht) -, ook daar wordt nu aan gewerkt. Maar spelers willen in de eerste plaats een goed veld om op te trainen."