De grootste drie meest kooplustige eersteklassers

© Belga Image
Jonas Creteur
Jonas Creteur Sportredacteur bij Knack.

Niet de G5-clubs, maar Antwerp, Mouscron en Zulte Waregem haalden de voorbije twee/drie mercato’s de meeste spelers binnen.

Antwerp voert de lijst aan van inkomende transfers tijdens de zomermercato van 2017 en de net afgelopen wintermercato, samen goed voor 26 spelers (18+8). Niet helemaal onlogisch, aangezien Luciano D’Onofrio na de promotie een volledig nieuwe ploeg moest samenstellen. Dat Mouscron op twee staat, met 24 nieuwe krachten (19+5), is ook niet verrassend.

Dat is de derde plaats in deze ranking voor Zulte Waregem dan weer wel, met 15 inkomende transfers vorige zomer en in de voorbije wintermercato nog eens 5 aangetrokken spelers (20 stuks). Tel daarbij nog de 5 van vorige winter, en dan kom je aan 25 (van wie er intussen al 8 weer weg zijn). Alleen Mouscron (naast Antwerp, toen nog in tweede), telde sinds januari 2017 nog meer inkomende transfers (28).

Met de 27 spelers die het Regenboogstadion verlieten sinds begin 2017, overtreft sportief manager Francky Dury Mouscron en Antwerp qua totaal aantal transfers (52).

In die ranking wordt Zulte Waregem wel voorbijgestoken door vier G5-clubs: Club Brugge, Standard, Anderlecht en AA Gent, omdat daar in de afgelopen drie mercato’s nog een pak meer spelers vertrokken (vaak uitgeleende/verkochte jongeren uit de jeugdopleiding), van 43 tot 38. Blauw-zwart leidt zo die lijst met in totaal liefst 66 inkomende en uitgaande transfers (sinds 1 januari 2017) en 51 stuks (sinds vorige zomer tot nu), waarvan 23 en 17 nieuwe spelers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content