De indrukwekkende remonte van AA Gent

20/11/17 om 08:55 - Bijgewerkt om 13:10

De Buffalo's sluiten de heenronde af op drie punten van een plaats in Play-off 1.

De indrukwekkende remonte van AA Gent

Yves Vanderhaeghe © Belga Image

Zo moeizaam AA Gent aan het seizoen begon, zo gesmeerd loopt het de jongste weken. De Buffalo's wonnen zondagavond makkelijk met 0-3 op het veld van Sporting Lokeren, dat wel het grootste deel van de tweede helft met een man minder speelde.

Revival

Onder trainer Yves Vanderhaeghe, die na de negende speeldag het roer overnam van de naar RSC Anderlecht vertrokken Hein Vanhaezebrouck, breit AA Gent aan een opmerkelijke reeks, met 13 op 18 in zijn jongste 6 matchen. Ter vergelijking: in zijn eerste 9 duels pakte Gent amper 6 op 27.

In de Ghelamco Arena lieten de Gentenaars zelfs nog geen punt liggen onder Vanderhaeghe, met zeges tegen Waasland-Beveren (2-0), KAS Eupen (3-0) en Standard (1-0). Enkel in Kortrijk (1-1) en in Charleroi (2-1) werden punten verloren.

Ook het doelsaldo van het Gent van Vanderhaeghe oogt fraai: 11 keer gescoord tegenover amper 3 tegendoelpunten. Thuis hield doelman Lovre Kalinic de voorbije 3 matchen zijn netten schoon. In zijn eerste 9 duels slikte Gent 12 tegengoals, maar aan het einde van de heenronde kan het alsnog uitpakken met de op een na beste defensie van de Jupiler Pro League (15 tegentreffers) na leider Club Brugge (12).

Lees meer: hoe AA Gent er defensief weer staat.

Daardoor doet Gent plots weer volop mee in de strijd om een ticket voor Play-off 1. De blauw-witten klommen van de 14e plaats op speeldag 9 op naar de 10e plaats op speeldag 15. Maar belangrijker: de kloof met de 6de plaats in het klassement is gereduceerd van 9 tot 3 punten.

Komende vrijdag ontvangt AA Gent Excel Moeskroen, dat na een mooi seizoensbegin is weggezakt naar de elfde plaats met evenveel punten als Gent.

Lees ook: 'De nieuwe coach bevrijdde ons'

Onze partners