S/VM: Wat zeggen de leden van de KBVB die een jaar geleden niet in Marc Wilmots als bondscoach geloofden u nu?

François De Keersmaecker: "Er is unanimiteit: Wilmots was de goeie keuze op het juiste moment. Iedereen is vol lof over zijn werk, er valt niet één woord van kritiek meer over hem. Hem kiezen was de beste beslissing die we konden nemen. Het klopt niet dat er bij de verantwoordelijken in dat dossier veel tegenstand was."

"De bond kiest niet langer een bondscoach op dezelfde manier als vroeger. De laatste keer dat zo'n beslissing werd genomen door heel het Uitvoerend Comité samen, dus door meer dan 20 man, was toen de contractverlenging van René Vandereycken op tafel lag. Vandaag beslist een kerngroep. Vier mensen hadden inspraak bij de keuze: Philippe Collin, Benoît Thans, Steven Martens en ik. Alle vier waren we het eens over Wilmots."

S/VM: Iedereen ziet ons al in Brazilië. Wiens fout is het als we straks toch niet gaan? Die van de bond, de technische staf of de spelers?

"Ik ga ervan uit dat we naar Brazilië gaan, als groepsleider met drie punten meer dan de nummer twee. Er blijven nog drie wedstrijden te gaan en Kroatië moet nog naar Servië. Zelfs mochten we tweede worden, dan nog is de kans groot dat we bij de loting voor de barrages reekshoofd zijn, op basis van onze huidige ranking."

"En mocht het ondanks alles toch niet lukken, kan men niemand met de vinger wijzen. Ik zou echt niet weten wie dan iets fout gedaan zou kunnen hebben."

S/VM: Wat zeggen de leden van de KBVB die een jaar geleden niet in Marc Wilmots als bondscoach geloofden u nu?François De Keersmaecker: "Er is unanimiteit: Wilmots was de goeie keuze op het juiste moment. Iedereen is vol lof over zijn werk, er valt niet één woord van kritiek meer over hem. Hem kiezen was de beste beslissing die we konden nemen. Het klopt niet dat er bij de verantwoordelijken in dat dossier veel tegenstand was.""De bond kiest niet langer een bondscoach op dezelfde manier als vroeger. De laatste keer dat zo'n beslissing werd genomen door heel het Uitvoerend Comité samen, dus door meer dan 20 man, was toen de contractverlenging van René Vandereycken op tafel lag. Vandaag beslist een kerngroep. Vier mensen hadden inspraak bij de keuze: Philippe Collin, Benoît Thans, Steven Martens en ik. Alle vier waren we het eens over Wilmots."S/VM: Iedereen ziet ons al in Brazilië. Wiens fout is het als we straks toch niet gaan? Die van de bond, de technische staf of de spelers?"Ik ga ervan uit dat we naar Brazilië gaan, als groepsleider met drie punten meer dan de nummer twee. Er blijven nog drie wedstrijden te gaan en Kroatië moet nog naar Servië. Zelfs mochten we tweede worden, dan nog is de kans groot dat we bij de loting voor de barrages reekshoofd zijn, op basis van onze huidige ranking." "En mocht het ondanks alles toch niet lukken, kan men niemand met de vinger wijzen. Ik zou echt niet weten wie dan iets fout gedaan zou kunnen hebben."