"Niemand zal je harder raken dan het leven. Het gaat er dus niet om hoe hard je kan slaan, het gaat erom hoe hard je geslagen kan worden, en hoe je daarna toch weer verdergaat. Hoe veel je kan incasseren, en daarna toch weer verdergaat. Dat is dé manier om te winnen."

Deze quote van Rocky Balboa, gespeeld door de onnavolgbare Sylvester Stallone, komt uit de laatste Rockyfilm.

Wat heeft dat nu te maken met Anderlecht-Bergen? Wel, beide ploegen zitten in de hoek waar de klappen vallen. Anderlecht mag dan wel derde staan in het klassement, wekelijks laait de kritiek op het belabberde spelniveau weer op.

En Bergen - daar hoeft geen tekening bij - heeft op dit moment meer weg van een molshoopje dan van de Mont Ventoux.

Een opzwepende motivatiespeech in de kleedkamer kan dan wonderen doen. Vandaar deze gratis tip voor John van den Brom en Cedomir Janevski, twee fel geplaagde coaches.

Trainers gebruiken immers wel vaker fragmenten uit films om het moreel van de troepen op peil te krijgen. Zo is een van de favorieten van Diego Simeone, de coach van Atlético Madrid, de speech van Al Pacino, die in de film Any Given Sunday trainer is van het American footballteam de Miami Sharks.

Kortom, we zijn dus erg benieuwd hoe Anderlecht en Bergen zondag om 18 uur het veld op zullen komen. En voor de verliezer van de avond geldt maar één ding: incasseren en voortdoen!

O ja, we vonden de quote op de Facebookpagina van ... Ronald Vargas.

Bekijk hier het volledige fragment:

"Niemand zal je harder raken dan het leven. Het gaat er dus niet om hoe hard je kan slaan, het gaat erom hoe hard je geslagen kan worden, en hoe je daarna toch weer verdergaat. Hoe veel je kan incasseren, en daarna toch weer verdergaat. Dat is dé manier om te winnen."Deze quote van Rocky Balboa, gespeeld door de onnavolgbare Sylvester Stallone, komt uit de laatste Rockyfilm. Wat heeft dat nu te maken met Anderlecht-Bergen? Wel, beide ploegen zitten in de hoek waar de klappen vallen. Anderlecht mag dan wel derde staan in het klassement, wekelijks laait de kritiek op het belabberde spelniveau weer op. En Bergen - daar hoeft geen tekening bij - heeft op dit moment meer weg van een molshoopje dan van de Mont Ventoux.Een opzwepende motivatiespeech in de kleedkamer kan dan wonderen doen. Vandaar deze gratis tip voor John van den Brom en Cedomir Janevski, twee fel geplaagde coaches. Trainers gebruiken immers wel vaker fragmenten uit films om het moreel van de troepen op peil te krijgen. Zo is een van de favorieten van Diego Simeone, de coach van Atlético Madrid, de speech van Al Pacino, die in de film Any Given Sunday trainer is van het American footballteam de Miami Sharks. Kortom, we zijn dus erg benieuwd hoe Anderlecht en Bergen zondag om 18 uur het veld op zullen komen. En voor de verliezer van de avond geldt maar één ding: incasseren en voortdoen! O ja, we vonden de quote op de Facebookpagina van ... Ronald Vargas.Bekijk hier het volledige fragment: