Sport/Voetbalmagazine vroeg aan verschillende betrokkenen -een tegenstander, een analist, de voorzitter van de supportersvereniging en de trainer zelf- of de lof op het werk van KVM-trainer Aleksandar Jankovic, terecht is. Hier alvast de afwijkende mening van Aad de Mos, die in zijn trainerscarrière Europacup II won met KV Mechelen en nu als analist werkt.

"Op basis van wat krijgt hij die lof?", vraagt Aad De Mos. "De negende plaats in de reguliere competitie? De deelname aan play-off 2? Het voetbal? Sprankelend vind ik dat niet. Het is wat geënt op de counter, met drie centrale verdedigers en backs die oprukken. Het is vooral geschikt om topploegen last te bezorgen. Zo herinner ik me de eerste confrontatie met Club Brugge in de beker van België, toen Davy De fauw als linksback problemen had om oplossingen te vinden. Maar ik vond KV in die bekermatchen tegen Club te onderdanig. Ik zag Jankovic ook verkeerd wisselen, hij haalde met Ibrahima Cissé zijn beste speler naar de kant.

"Het probleem van KV is dat ze het zelf lastig hebben tegen de kleinere ploegen. Tenzij dan in play-off 2, nu er geen druk meer is. In aanvallend opzicht zie ik geen automatismen. De basis van hun spel is een goede verdediging, met lange, sterke jongens. Jankovic spreekt graag van een systeem met drie verdedigers, maar het zijn er vijf. De afstanden worden vaak niet meer te belopen voor Glenn Claes, Sofiane Hanni en Dalibor Veselinovic. Terwijl die gasten het creatieve gedeelte moeten verzorgen. Ik heb niks tegen een trainer die speelt op basis van het materiaal dat hij ter beschikking heeft, maar warm word ik niet van wat Mechelen dit seizoen bracht."

(Kristof De Ryck)

Lees het hele debat deze week in Sport/Voetbalmagazine.

Sport/Voetbalmagazine vroeg aan verschillende betrokkenen -een tegenstander, een analist, de voorzitter van de supportersvereniging en de trainer zelf- of de lof op het werk van KVM-trainer Aleksandar Jankovic, terecht is. Hier alvast de afwijkende mening van Aad de Mos, die in zijn trainerscarrière Europacup II won met KV Mechelen en nu als analist werkt."Op basis van wat krijgt hij die lof?", vraagt Aad De Mos. "De negende plaats in de reguliere competitie? De deelname aan play-off 2? Het voetbal? Sprankelend vind ik dat niet. Het is wat geënt op de counter, met drie centrale verdedigers en backs die oprukken. Het is vooral geschikt om topploegen last te bezorgen. Zo herinner ik me de eerste confrontatie met Club Brugge in de beker van België, toen Davy De fauw als linksback problemen had om oplossingen te vinden. Maar ik vond KV in die bekermatchen tegen Club te onderdanig. Ik zag Jankovic ook verkeerd wisselen, hij haalde met Ibrahima Cissé zijn beste speler naar de kant. "Het probleem van KV is dat ze het zelf lastig hebben tegen de kleinere ploegen. Tenzij dan in play-off 2, nu er geen druk meer is. In aanvallend opzicht zie ik geen automatismen. De basis van hun spel is een goede verdediging, met lange, sterke jongens. Jankovic spreekt graag van een systeem met drie verdedigers, maar het zijn er vijf. De afstanden worden vaak niet meer te belopen voor Glenn Claes, Sofiane Hanni en Dalibor Veselinovic. Terwijl die gasten het creatieve gedeelte moeten verzorgen. Ik heb niks tegen een trainer die speelt op basis van het materiaal dat hij ter beschikking heeft, maar warm word ik niet van wat Mechelen dit seizoen bracht."(Kristof De Ryck)Lees het hele debat deze week in Sport/Voetbalmagazine.