In Sport/Voetbalmagazine legt De Preter (eerder ook al aan de slag bij Club Brugge en Lierse) uit hoe Vincent Kompany bij hem terechtgekomen is: "Via enkele mensen in wie hij vertrouwen heeft. Vooral rond de nationale ploeg. Vincent is met verschillende projecten tegelijk bezig en was op zoek naar iemand die daar overkoepelend en strategisch leiding aan geeft."

"Hij heeft mij een aantal keer uitgenodigd in Manchester om te praten. We hebben enkele maanden alleen over de inhoud van het project gepraat vooraleer het gesprek zakelijker is geworden. We hebben er allebei veel tijd voor genomen."

De doorslag voor De Preter om in het project te stappen, was de zekerheid dat hij door professionals omringd zal worden, stelt hij. "Namen kan ik daar nu nog niet op plakken, maar Vincent is erg veeleisend. Hij zoekt enkel naar topprofielen. Naar mensen die ook buiten het voetbal hun strepen hebben verdiend."

"Daarnaast is het een uniek project: iemand die van scratch, uit het niets een club begint in een regio als de Brusselse met enorm veel opportuniteiten. Ik had het Brusselse dossier zelf al langer dan vandaag voor mijn eigen vennootschap bestudeerd en was tot de conclusie gekomen dat er kansen lagen voor mensen die in voetbal willen investeren. Daar moest Vincent mij niet van overtuigen."

Geen uitvoerend mandaat

En welke rol zal Kompany zelf spelen? De Preter: "Hij heeft in geen enkele van zijn projecten een uitvoerend mandaat. Niet bij VICA (het liefdadigheidsproject van Kompany en zijn echtgenote Carla, nvdr), niet bij Bonka Circus (het managementbureau/productiehuis dat Kompany's management verzorgt, nvdr), noch bij BX."

"Maar hij wil wel van alles op de hoogte blijven. We hebben een bedrijfsmodel uitgewerkt waarbij we rapporteren aan de eigenaar. Vincent belt me bijna dagelijks op om zijn ideeën te geven en verwacht dan van mij dat ik ze in praktijk breng."

In Sport/Voetbalmagazine legt De Preter (eerder ook al aan de slag bij Club Brugge en Lierse) uit hoe Vincent Kompany bij hem terechtgekomen is: "Via enkele mensen in wie hij vertrouwen heeft. Vooral rond de nationale ploeg. Vincent is met verschillende projecten tegelijk bezig en was op zoek naar iemand die daar overkoepelend en strategisch leiding aan geeft.""Hij heeft mij een aantal keer uitgenodigd in Manchester om te praten. We hebben enkele maanden alleen over de inhoud van het project gepraat vooraleer het gesprek zakelijker is geworden. We hebben er allebei veel tijd voor genomen."De doorslag voor De Preter om in het project te stappen, was de zekerheid dat hij door professionals omringd zal worden, stelt hij. "Namen kan ik daar nu nog niet op plakken, maar Vincent is erg veeleisend. Hij zoekt enkel naar topprofielen. Naar mensen die ook buiten het voetbal hun strepen hebben verdiend." "Daarnaast is het een uniek project: iemand die van scratch, uit het niets een club begint in een regio als de Brusselse met enorm veel opportuniteiten. Ik had het Brusselse dossier zelf al langer dan vandaag voor mijn eigen vennootschap bestudeerd en was tot de conclusie gekomen dat er kansen lagen voor mensen die in voetbal willen investeren. Daar moest Vincent mij niet van overtuigen."Geen uitvoerend mandaatEn welke rol zal Kompany zelf spelen? De Preter: "Hij heeft in geen enkele van zijn projecten een uitvoerend mandaat. Niet bij VICA (het liefdadigheidsproject van Kompany en zijn echtgenote Carla, nvdr), niet bij Bonka Circus (het managementbureau/productiehuis dat Kompany's management verzorgt, nvdr), noch bij BX.""Maar hij wil wel van alles op de hoogte blijven. We hebben een bedrijfsmodel uitgewerkt waarbij we rapporteren aan de eigenaar. Vincent belt me bijna dagelijks op om zijn ideeën te geven en verwacht dan van mij dat ik ze in praktijk breng."