De Roeck maakt meteen indruk bij STVV

© BELGA
Alain Eliasy Journalist bij Sport/Voetbalmagazine

De Kanaries ondergingen in twee weken een complete gedaantewisseling. Daar hoort ook een nieuw intern reglement bij, zo leerde onze STVV-watcher.

De trainerswissel op Stayen miste zijn effect niet. Na de overwinning tegen Standard, die weliswaar op gelukkige wijze tot stand kwam, klopte STVV nu ook Anderlecht. En daar was geen toeval mee gemoeid. Jonas De Roeck (37) is immers een man van de details. De voorbereiding op zijn eerste match als coach van Sint-Truiden was minutieus: op training zat hij er heel kort op en hij corrigeerde meteen wanneer hij iets zag dat hem stoorde.

Op tactisch vlak koos de in Barcelona geboren Antwerpenaar resoluut voor een 4-2-3-1. Een behoudende aanpak op papier, maar de invulling op het veld laat de spelers toe om zich ook aanvallend uit te leven zo bleek tegen Anderlecht. Met de nadruk op verticaliteit. Bij elke balrecuperatie moeten twee, drie of zelfs vier spelers de ruimte induiken om voor doel te komen of minstens in de buurt van de rechthoek te komen. Het verklaart meteen waarom spelers als Alexis De Sart, prominent aanwezig in het Vanden Stockstadion, Yohan Boli en Jordan Botaka zich uitstekend voelen in het systeem van De Roeck.

Ook naast het veld drukte De Roeck zijn stempel op de Limburgse club. Vanaf dag één kondigde hij een nieuw intern reglement af. Zo werd het gebruik van smartphones en de muziekinstallatie in de kleedkamer drastisch ingeperkt. Onder De Roeck staan ook alleen honderd procent fitte spelers in het weekend op het wedstrijdblad. Babacar Gueye, die al enkele weken met lichte blessures sukkelt, werd dus niet geheel verrassend thuisgelaten tegen Anderlecht. Kortom, men kan spreken van een indrukwekkende make-over onder De Roeck.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content