Verwacht hij om in de basis te starten tijdens de schorsing van Mbokani? "Dat zou ik ook denken," zegt De Sutter in Sport/Voetbalmagazine.

Dat Mbokani dit seizoen gemiddeld amper drie fouten meekrijgt per wedstrijd, is volgens De Sutter geen excuus voor zijn natrappen op Killian Overmeire. "Zelfs al krijg je dertig stampen per wedstrijd die niet gefloten worden, dan nog mag je zo niet reageren. Ik kon vroeger ook wel eens driftig reageren, maar nu ben ik zen. Of fatalistisch eerder. It's part of the game."

Toch speelt de Oost-Vlaming graag in een 4-4-2 náást Mbokani in de spits. Een tandem die verbazend genoeg uitstekend blijkt te werken dit seizoen. De Sutter: "Met z'n tweeën kunnen we enorm veel druk op de verdediging van de tegenstander zetten. Ik neem een deel van zijn verdedigende taken over, ik zak wat vaker terug naar het middenveld, zodat hij frisser voor doel is. Ik ben wel iets vermoeider als ik voor doel kom, maar Dieu zit dan nog zo fris als een hoentje."

Club Brugge als grootste titelconcurrent

In Sport/Voetbalmagazine blikt De Sutter ook al even vooruit naar de titelstrijd dit seizoen. Hij kijkt vooral in de richting van de club waar hij opgeleid werd: Club Brugge. "Zij zullen er dicht bij zijn", orakelt de spits van paars-wit. "Al mogen we ook Racing Genk niet uit het oog verliezen."

En Gent? "Gent is een rare ploeg. Soms zie je ze spelen en denk je dat ze alles hebben om mee te doen voor de titel en soms bakken ze er dan weer helemaal niets van. Er heerst daar een soort constante opeenvolging van ups en downs." (PD)

Verwacht hij om in de basis te starten tijdens de schorsing van Mbokani? "Dat zou ik ook denken," zegt De Sutter in Sport/Voetbalmagazine. Dat Mbokani dit seizoen gemiddeld amper drie fouten meekrijgt per wedstrijd, is volgens De Sutter geen excuus voor zijn natrappen op Killian Overmeire. "Zelfs al krijg je dertig stampen per wedstrijd die niet gefloten worden, dan nog mag je zo niet reageren. Ik kon vroeger ook wel eens driftig reageren, maar nu ben ik zen. Of fatalistisch eerder. It's part of the game."Toch speelt de Oost-Vlaming graag in een 4-4-2 náást Mbokani in de spits. Een tandem die verbazend genoeg uitstekend blijkt te werken dit seizoen. De Sutter: "Met z'n tweeën kunnen we enorm veel druk op de verdediging van de tegenstander zetten. Ik neem een deel van zijn verdedigende taken over, ik zak wat vaker terug naar het middenveld, zodat hij frisser voor doel is. Ik ben wel iets vermoeider als ik voor doel kom, maar Dieu zit dan nog zo fris als een hoentje."Club Brugge als grootste titelconcurrentIn Sport/Voetbalmagazine blikt De Sutter ook al even vooruit naar de titelstrijd dit seizoen. Hij kijkt vooral in de richting van de club waar hij opgeleid werd: Club Brugge. "Zij zullen er dicht bij zijn", orakelt de spits van paars-wit. "Al mogen we ook Racing Genk niet uit het oog verliezen." En Gent? "Gent is een rare ploeg. Soms zie je ze spelen en denk je dat ze alles hebben om mee te doen voor de titel en soms bakken ze er dan weer helemaal niets van. Er heerst daar een soort constante opeenvolging van ups en downs." (PD)