Dat heeft de Pro League bekendgemaakt.

Nog op de eerste speeldag gaat kampioen AA Gent op bezoek bij Westerlo. RSC Anderlecht ontvangt Waasland-Beveren terwijl Kortrijk gastheer is voor Standard. KRC Genk neemt het in de Cristal Arena op tegen Oud-Heverlee Leuven, de tweede promovendus. Oostende/KV Mechelen, Zulte Waregem/Lokeren en Charleroi/Moeskroen-Péruwelz zijn de overige affiches.

Toppers

De eerste echte klapper is Anderlecht - AA Gent op de derde speeldag, op zondag 9 augustus om 14.30 uur. Landskampioen AA Gent en vicekampioen Club Brugge treffen elkaar voor het eerst op de 10e speeldag in het eerste weekend van oktober. De eerste klassieker tussen Paars-wit en Blauw-zwart vindt twee weken later, op de 12e speeldag, plaats in Brussel. De eerste 'clasico' Standard - Anderlecht is voor de 15e speeldag.

Play-offs

Net zoals tijdens de voorbije seizoenen is er plaats voor heus Kerstvoetbal, met speeldag 21 op 26 en 27 december. Nadien volgt een winterstop, speeldag 22 start op 15 januari.

Op 13 maart 2016 eindigt de reguliere competitie van 30 speeldagen. Een week later, in het weekend van 19 en 20 maart, staat de bekerfinale op het programma. De play-offs worden gespeeld van 1 april tot 29 mei.

Eisen

'Het was dit jaar opnieuw een heuse puzzel', verklaarde Nils Van Branteghem, de Kalendermanager van de Pro League. 'Er waren flink wat eisen van de clubs en de stads- of gemeentebesturen, wat het ons niet makkelijk maakte. Zo mag Anderlecht zijn thuiswedstrijden alleen maar op zondag afwerken en vroeg KV Mechelen om zijn eerste twee competitiewedstrijden buitenshuis te mogen afwerken omwille van werkzaamheden aan het eigen stadion. Dat lukte - KV start op Oostende en op Club Brugge - Oostende begint tweemaal in eigen huis', klonk het.

Supercup

De Jupiler Pro League wordt zoals steeds op gang gefloten met de Supercup. Die wordt dit jaar, omwille van de Gentse Feesten, al op donderdag 16 juli om 20u30 in de Ghelamco Arena afgewerkt tussen kampioen AA Gent en bekerwinnaar Club Brugge. (Belga/KVDA)

De volledige kalender 2015-2016

JPL
© JPL
Dat heeft de Pro League bekendgemaakt. Nog op de eerste speeldag gaat kampioen AA Gent op bezoek bij Westerlo. RSC Anderlecht ontvangt Waasland-Beveren terwijl Kortrijk gastheer is voor Standard. KRC Genk neemt het in de Cristal Arena op tegen Oud-Heverlee Leuven, de tweede promovendus. Oostende/KV Mechelen, Zulte Waregem/Lokeren en Charleroi/Moeskroen-Péruwelz zijn de overige affiches. De eerste echte klapper is Anderlecht - AA Gent op de derde speeldag, op zondag 9 augustus om 14.30 uur. Landskampioen AA Gent en vicekampioen Club Brugge treffen elkaar voor het eerst op de 10e speeldag in het eerste weekend van oktober. De eerste klassieker tussen Paars-wit en Blauw-zwart vindt twee weken later, op de 12e speeldag, plaats in Brussel. De eerste 'clasico' Standard - Anderlecht is voor de 15e speeldag.Net zoals tijdens de voorbije seizoenen is er plaats voor heus Kerstvoetbal, met speeldag 21 op 26 en 27 december. Nadien volgt een winterstop, speeldag 22 start op 15 januari.Op 13 maart 2016 eindigt de reguliere competitie van 30 speeldagen. Een week later, in het weekend van 19 en 20 maart, staat de bekerfinale op het programma. De play-offs worden gespeeld van 1 april tot 29 mei.'Het was dit jaar opnieuw een heuse puzzel', verklaarde Nils Van Branteghem, de Kalendermanager van de Pro League. 'Er waren flink wat eisen van de clubs en de stads- of gemeentebesturen, wat het ons niet makkelijk maakte. Zo mag Anderlecht zijn thuiswedstrijden alleen maar op zondag afwerken en vroeg KV Mechelen om zijn eerste twee competitiewedstrijden buitenshuis te mogen afwerken omwille van werkzaamheden aan het eigen stadion. Dat lukte - KV start op Oostende en op Club Brugge - Oostende begint tweemaal in eigen huis', klonk het.De Jupiler Pro League wordt zoals steeds op gang gefloten met de Supercup. Die wordt dit jaar, omwille van de Gentse Feesten, al op donderdag 16 juli om 20u30 in de Ghelamco Arena afgewerkt tussen kampioen AA Gent en bekerwinnaar Club Brugge. (Belga/KVDA)