S/VM: Er was eerst sprake van dat je vorige zomer zou vertrekken, dan tijdens de winterstop - je gaf dat zelf ook aan. Hoe komt het dan dat je je contract tot 2018 verlengd hebt?

"De club deed me al verschillende voorstellen. Maar als ik bijtekende, dan wilde ik me daar wel helemaal in kunnen vinden en mijn familie ook. Ik ging dat niet zomaar doen. In Duitsland en Engeland waren er clubs met interesse, maar deze keer voelde ik dat de voorzitter echt wel wilde dat ik bijtekende."

"Het waren geen gemakkelijke onderhandelingen, maar de club heeft een inspanning gedaan en we hebben een akkoord bereikt."

Heb je niet het gevoel dat je naar het buitenland moet om nog vooruitgang te boeken?

"Dat is moeilijk te zeggen. Ik weet alleen dat het een beslissing is die bepalend is voor mijn ontwikkeling. Ik ben op een sleutelmoment in mijn carrière gekomen."

Wat raadde je omgeving je aan?

"Mijn vader wou dat ik bleef. Maar ja, hij is een echte Standardsupporter, dus da's logisch. (lacht) Zelfs toen ik er niet speelde, ging hij naar de thuismatchen kijken. Maar hij wist ook wel dat ik die beslissing zelf zou nemen. En het was niet gemakkelijk, ook al omdat het niet duidelijk was wat de toekomst van de voorzitter was."

Hij gaat dus blijven...

"Ik kan alleen zeggen dat hij bezig is met een stevige structuur op poten te zetten. Hij heeft grote ambities."

S/VM: Er was eerst sprake van dat je vorige zomer zou vertrekken, dan tijdens de winterstop - je gaf dat zelf ook aan. Hoe komt het dan dat je je contract tot 2018 verlengd hebt?"De club deed me al verschillende voorstellen. Maar als ik bijtekende, dan wilde ik me daar wel helemaal in kunnen vinden en mijn familie ook. Ik ging dat niet zomaar doen. In Duitsland en Engeland waren er clubs met interesse, maar deze keer voelde ik dat de voorzitter echt wel wilde dat ik bijtekende.""Het waren geen gemakkelijke onderhandelingen, maar de club heeft een inspanning gedaan en we hebben een akkoord bereikt."Heb je niet het gevoel dat je naar het buitenland moet om nog vooruitgang te boeken?"Dat is moeilijk te zeggen. Ik weet alleen dat het een beslissing is die bepalend is voor mijn ontwikkeling. Ik ben op een sleutelmoment in mijn carrière gekomen."Wat raadde je omgeving je aan?"Mijn vader wou dat ik bleef. Maar ja, hij is een echte Standardsupporter, dus da's logisch. (lacht) Zelfs toen ik er niet speelde, ging hij naar de thuismatchen kijken. Maar hij wist ook wel dat ik die beslissing zelf zou nemen. En het was niet gemakkelijk, ook al omdat het niet duidelijk was wat de toekomst van de voorzitter was."Hij gaat dus blijven... "Ik kan alleen zeggen dat hij bezig is met een stevige structuur op poten te zetten. Hij heeft grote ambities."