Spelersmakelaar Dirk De Vriese in Sport/Voetbalmagazine: "We zijn al acht jaar actief op de Zuid-Amerikaanse markt, ik ken Carlos Bacca goed. De Colombiaanse competitie is sterker dan die van Peru, Ecuador of Venezuela. Een ploeg als Once Caldas brengt zeer goed voetbal, ook in de Copa Libertadores, met veel snelle spelers.

De ploeg van Bacca, Atlético Junior, is een goeie en daarin scoort hij zijn doelpunten. Het is een technisch sterke spits. Mijn enig voorbehoud is zijn aanpassing. Bacca speelt in Baranquilla, een stad waar het quasi constant 35 graden is, drukkend warm. De nationale ploeg probeert daar nu ook haar thuiswedstrijden af te werken, vanwege het klimatologische voordeel. Bacca is 25 en verliet zijn land nog niet, de vraag is hoe hij zich gaat aanpassen aan Europa.

"Van sommige spelers kun je dat makkelijk voorspellen. Luis Seijas, een Venezolaan, kon bij Standard vanaf dag één mee, omdat die zeer Amerikaans is opgevoed. Bij Bacca is dat anders, die jongen zal een aanpassing nodig hebben. Ik vergelijk hem met jongens uit Rio de Janeiro. Die hebben ook tijd nodig. Zon, strand, wat verwend door het klimaat, je kent dat..." (PTK)

Spelersmakelaar Dirk De Vriese in Sport/Voetbalmagazine: "We zijn al acht jaar actief op de Zuid-Amerikaanse markt, ik ken Carlos Bacca goed. De Colombiaanse competitie is sterker dan die van Peru, Ecuador of Venezuela. Een ploeg als Once Caldas brengt zeer goed voetbal, ook in de Copa Libertadores, met veel snelle spelers. De ploeg van Bacca, Atlético Junior, is een goeie en daarin scoort hij zijn doelpunten. Het is een technisch sterke spits. Mijn enig voorbehoud is zijn aanpassing. Bacca speelt in Baranquilla, een stad waar het quasi constant 35 graden is, drukkend warm. De nationale ploeg probeert daar nu ook haar thuiswedstrijden af te werken, vanwege het klimatologische voordeel. Bacca is 25 en verliet zijn land nog niet, de vraag is hoe hij zich gaat aanpassen aan Europa. "Van sommige spelers kun je dat makkelijk voorspellen. Luis Seijas, een Venezolaan, kon bij Standard vanaf dag één mee, omdat die zeer Amerikaans is opgevoed. Bij Bacca is dat anders, die jongen zal een aanpassing nodig hebben. Ik vergelijk hem met jongens uit Rio de Janeiro. Die hebben ook tijd nodig. Zon, strand, wat verwend door het klimaat, je kent dat..." (PTK)