Met relatief gemak won AA Gent de eerste fase van play-off 2, na een bevredigende 14 op 18 tegen RAEC Bergen, KV Kortrijk en Lierse. Voorzitter Ivan De Witte is fier op hetgeen de Spaanse coach Víctor Fernández presteerde, maar zal pas helemaal tevreden zijn met winst in de finale tegen OHL én vooral winst in de confrontatie tegen de vierde van play-off 1, die recht geeft op deelname aan de Europa League.

Vooral extrasportief zit er een groot verschil tussen beide nacompetities, ervaart De Witte. "Wij mogen net als OHL en KV Mechelen niet klagen qua publieke belangstelling. Wanneer je gemiddeld tussen 8500 en 9000 toeschouwers haalt in plaats van 11.000, overheerst toch een positief gevoel. Maar uiteraard zal die play-off 2 ons geld kosten, omdat we niets krijgen uit de pot van play-off 1. Bovendien zegden we in de oorspronkelijke deal als club toe om te participeren in de funding van de deelnemers aan play-off 2, die elk 225.000 euro krijgen. Je mag dat verlies voor ons op ongeveer 200.000 euro schatten. Maar ik ben ervan overtuigd dat we dat met die bijkomende matchen voor dat Europees ticket nog in evenwicht krijgen. Anders is de balans toch behoorlijk negatief."

"We wisten dit op voorhand en moeten ons neerleggen bij het feit dat play-off 2 duidelijk heel wat minder glans heeft. De Champions League is ook de Europa League niet, een grand cru drinkt ook anders dan een tweede wijn. Daarom zullen we, qua rekrutering van nieuwkomers, resoluut play-off 1 ambiëren. Dat vergt enig sleutelwerk, maar ik ben hoopvol."

Na de kwaliteitsinjectie die tijdens de winterstop gebeurde met de aanwerving van Zukanovic, Kagé, López, Hubert, Neto, Lepoint en Coulibaly kon AA Gent zijn dramatische heenronde nog rechttrekken. "Met Fernández beschikken we over een coach die zijn troepen onder controle heeft", vindt De Witte. "Ik zie alleszins meer discipline en structuur. Ook tegen Bergen domineerden we het spel."

Met relatief gemak won AA Gent de eerste fase van play-off 2, na een bevredigende 14 op 18 tegen RAEC Bergen, KV Kortrijk en Lierse. Voorzitter Ivan De Witte is fier op hetgeen de Spaanse coach Víctor Fernández presteerde, maar zal pas helemaal tevreden zijn met winst in de finale tegen OHL én vooral winst in de confrontatie tegen de vierde van play-off 1, die recht geeft op deelname aan de Europa League. Vooral extrasportief zit er een groot verschil tussen beide nacompetities, ervaart De Witte. "Wij mogen net als OHL en KV Mechelen niet klagen qua publieke belangstelling. Wanneer je gemiddeld tussen 8500 en 9000 toeschouwers haalt in plaats van 11.000, overheerst toch een positief gevoel. Maar uiteraard zal die play-off 2 ons geld kosten, omdat we niets krijgen uit de pot van play-off 1. Bovendien zegden we in de oorspronkelijke deal als club toe om te participeren in de funding van de deelnemers aan play-off 2, die elk 225.000 euro krijgen. Je mag dat verlies voor ons op ongeveer 200.000 euro schatten. Maar ik ben ervan overtuigd dat we dat met die bijkomende matchen voor dat Europees ticket nog in evenwicht krijgen. Anders is de balans toch behoorlijk negatief.""We wisten dit op voorhand en moeten ons neerleggen bij het feit dat play-off 2 duidelijk heel wat minder glans heeft. De Champions League is ook de Europa League niet, een grand cru drinkt ook anders dan een tweede wijn. Daarom zullen we, qua rekrutering van nieuwkomers, resoluut play-off 1 ambiëren. Dat vergt enig sleutelwerk, maar ik ben hoopvol."Na de kwaliteitsinjectie die tijdens de winterstop gebeurde met de aanwerving van Zukanovic, Kagé, López, Hubert, Neto, Lepoint en Coulibaly kon AA Gent zijn dramatische heenronde nog rechttrekken. "Met Fernández beschikken we over een coach die zijn troepen onder controle heeft", vindt De Witte. "Ik zie alleszins meer discipline en structuur. Ook tegen Bergen domineerden we het spel."