Het parket van de Voetbalbond (KBVB) is er in het dossier omtrent de disciplinaire vervolging van Standard-aanvaller Orlando Sa in geslaagd de gevraagde stukken tijdig over te maken aan de Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB. Dat heeft bondsprocureur Marc Rubens bevestigd. De zaak wordt dinsdagmiddag hernomen.

Videoref

Orlando Sa werd op de derde speeldag van de Jupiler Pro League uitgesloten na tussenkomst van de videoref. In de blessuretijd van de derby op het veld van STVV (1-0) trapte de Portugees na met een trap achter het steunbeen naar Steven De Petter, al beweert hij zelf De Petter niet geraakt te hebben. Scheidsrechter Alexandre Boucaut had de fase niet gezien, maar werd door de VAR wel aangemaand de beelden te bekijken. Boucaut haalde op basis daarvan de rode kaart boven.

Het Bondsparket vorderde drie speeldagen voor de Portugees, maar Standard weigerde dat voorstel. De Luikenaars vonden dat noch het Bondsparket noch de Geschillencommissie over voldoende informatie beschikten om een correcte beslissing te nemen. In eerste aanleg werd Sa toch geschorst voor drie speeldagen, Standard tekende beroep aan.

De Geschillencommissie Hoger Beroep vindt het 'onontbeerlijk voor een correcte disciplinaire procedure' dat alle elementen in het dossier werden opgenomen. De commissie vroeg het Bondsparket het volledige reglement van de Video Assistant Referee (VAR) over te maken aan de betrokken partijen. Ook de beelden waarover de VAR beschikte en op basis waarvan scheidsrechter Boucaut de rode kaart aan Sa gaf, worden opgevraagd.

Het Bondsparket moest beide elementen van het dossier voor maandag 28 augustus 12 uur aan Standard overmaken.

Het parket van de Voetbalbond (KBVB) is er in het dossier omtrent de disciplinaire vervolging van Standard-aanvaller Orlando Sa in geslaagd de gevraagde stukken tijdig over te maken aan de Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB. Dat heeft bondsprocureur Marc Rubens bevestigd. De zaak wordt dinsdagmiddag hernomen.Orlando Sa werd op de derde speeldag van de Jupiler Pro League uitgesloten na tussenkomst van de videoref. In de blessuretijd van de derby op het veld van STVV (1-0) trapte de Portugees na met een trap achter het steunbeen naar Steven De Petter, al beweert hij zelf De Petter niet geraakt te hebben. Scheidsrechter Alexandre Boucaut had de fase niet gezien, maar werd door de VAR wel aangemaand de beelden te bekijken. Boucaut haalde op basis daarvan de rode kaart boven.Het Bondsparket vorderde drie speeldagen voor de Portugees, maar Standard weigerde dat voorstel. De Luikenaars vonden dat noch het Bondsparket noch de Geschillencommissie over voldoende informatie beschikten om een correcte beslissing te nemen. In eerste aanleg werd Sa toch geschorst voor drie speeldagen, Standard tekende beroep aan. De Geschillencommissie Hoger Beroep vindt het 'onontbeerlijk voor een correcte disciplinaire procedure' dat alle elementen in het dossier werden opgenomen. De commissie vroeg het Bondsparket het volledige reglement van de Video Assistant Referee (VAR) over te maken aan de betrokken partijen. Ook de beelden waarover de VAR beschikte en op basis waarvan scheidsrechter Boucaut de rode kaart aan Sa gaf, worden opgevraagd. Het Bondsparket moest beide elementen van het dossier voor maandag 28 augustus 12 uur aan Standard overmaken.