OHL mag dan wel een kleine bonus hebben, ze hebben het zwaarste programma van de drie. Met een match op verplaatsing tegen AA Gent en twee thuiswedstrijden tegen Oostende en Club Brugge wordt het nog bibberen op Den Dreef.

Cruciaal wordt de 27e speeldag, de uitwedstrijd tegen Mouscron-Péruwelz. OHL heeft het voordeel dat de Waalse club de slechtste thuisreputatie van de Jupiler Pro League heeft. Ze konden amper één keer in Le Canonnier zegevieren, een 2-1 overwinning tegen Club Brugge.

De ploeg van Emilio Ferrera heeft met de komst van Kanu in elk geval een stevig verdedigend blok staan.

Rekenen op Gounongbe

Westerlo speelt eerst tegen Standard en moet daarna naar Jan Breydel. Een stevige opwarmer voor de belangrijke thuiswedstrijd tegen Mouscron-Péruwelz.

De Kemphanen kennen een betere periode en hopen dat Julien Vercauteren nog enkele wereldgoals uit zijn sloffen schudt, maar Bob Peeters rekent vooral op de kopbalsterke Frédéric Gounongbe, met 11 doelpunten mede topschutter in de competitie.

Twee maanden zonder winst

Glen De Boeck en zijn manschappen staan voor een moeilijke verplaatsing naar de Ghelamco Arena. Drie weken later komt Anderlecht op bezoek, maar daartussen volgen de twee beslissende duels tegen OH Leuven en Westerlo. De vorige confrontaties eindigden tweemaal op een gelijkspel.

Het is al twee maanden geleden dat Mouscron-Péruwelz nog eens een wedstrijd kon winnen. Op 12 december kaapten ze de drie punten weg in het Guldensporenstadion.

De Boeck kreeg met de komst van Elimane Coulibaly een extra wapen in de degradatiestrijd, maar zijn debuut beloofde in elk geval niet veel goeds. De lange targetspits pakte meteen een rode kaart.

(Xander Crokaert)

OHL mag dan wel een kleine bonus hebben, ze hebben het zwaarste programma van de drie. Met een match op verplaatsing tegen AA Gent en twee thuiswedstrijden tegen Oostende en Club Brugge wordt het nog bibberen op Den Dreef. Cruciaal wordt de 27e speeldag, de uitwedstrijd tegen Mouscron-Péruwelz. OHL heeft het voordeel dat de Waalse club de slechtste thuisreputatie van de Jupiler Pro League heeft. Ze konden amper één keer in Le Canonnier zegevieren, een 2-1 overwinning tegen Club Brugge. De ploeg van Emilio Ferrera heeft met de komst van Kanu in elk geval een stevig verdedigend blok staan.Westerlo speelt eerst tegen Standard en moet daarna naar Jan Breydel. Een stevige opwarmer voor de belangrijke thuiswedstrijd tegen Mouscron-Péruwelz. De Kemphanen kennen een betere periode en hopen dat Julien Vercauteren nog enkele wereldgoals uit zijn sloffen schudt, maar Bob Peeters rekent vooral op de kopbalsterke Frédéric Gounongbe, met 11 doelpunten mede topschutter in de competitie.Glen De Boeck en zijn manschappen staan voor een moeilijke verplaatsing naar de Ghelamco Arena. Drie weken later komt Anderlecht op bezoek, maar daartussen volgen de twee beslissende duels tegen OH Leuven en Westerlo. De vorige confrontaties eindigden tweemaal op een gelijkspel. Het is al twee maanden geleden dat Mouscron-Péruwelz nog eens een wedstrijd kon winnen. Op 12 december kaapten ze de drie punten weg in het Guldensporenstadion. De Boeck kreeg met de komst van Elimane Coulibaly een extra wapen in de degradatiestrijd, maar zijn debuut beloofde in elk geval niet veel goeds. De lange targetspits pakte meteen een rode kaart. (Xander Crokaert)