"Toen mijn manager sprak over belangstelling van Anderlecht, was ik sceptisch", bekent Appiah in Sport/Voetbalmagazine. "Ik kende Anderlecht van naam en wist dat ze de voorbije jaren geregeld deelnamen aan de Champions League, maar ik had geen beeld van de ploeg zelf, van het stadion, de werkomstandigheden. Ik had ook geen al te best beeld van België. Meestal komen Fransen naar dit land om hun carrière een nieuw elan te geven, maar slechts zelden is dat bij Anderlecht. Toen ik de club bezocht, was ik aangenaam verrast. Ik ben eerst naar het stadion gegaan, vervolgens naar het oefencomplex. Tussendoor sprak ik uiteraard ook met de clubleiding. Die vertelde me over haar ambities. Dat hele pakket heeft me overtuigd om te tekenen. Ik heb vaak horen zeggen dat Engelse clubs me zouden volgen, maar concreet was er nooit wat. Toen ik tekende, was Anderlecht de enige ploeg die zich echt manifesteerde."

Goeie herinneringen aan Ranieri

Bij AS Monaco (van 2011 tot 2013) kon Appiah nooit doorbreken, hij werkte er wel samen met trainer Claudio Ranieri. "Als het kon, stelde hij me op, maar ik was ofwel niet goed, of ik raakte geblesseerd of pakte kaarten. Ranieri heeft me kansen gegeven die ik nooit heb gegrepen. Deze zomer hebben we elkaar tijdens de stage gekruist en hij nam me in zijn armen. Vraag het aan om het even welke speler van Monaco, ook aan hen die niet aan spelen toekwamen, en iedereen zal je antwoorden dat het een fantastische trainer is. Hij was hard, maar dat was goed. Zelfs al stond ik er vaak aan de kant, ik heb er geleerd wat veeleisend betekent op hoog niveau."

Bij Monaco kruiste Dennis Appiah ook het pad van Yannick Carrasco. Had hij ooit gedacht dat die zo'n carrière zou maken? Appiah: "Ik zat al bij de profs toen ik Yannick bij de jeugd en de reserven zag voetballen. Hij kon het toen lastig hebben tegen stevige jongens, omdat hij nog niet zo sterk op zijn benen stond. Maar zodra hij meetrainde met de profs, bezorgde hij onze verdedigers moeilijke momenten. Je zag dat die jongen kwaliteiten had. Wat hij nodig had, was een coach die in hem geloofde. Die kreeg hij met Claudio Ranieri, die hem als het ware de sleutels van de ploeg gaf. Zijn talent deed de rest. Nu, het seizoen dat hij bij Atlético had: eerlijk gezegd achtte ik hem daartoe niet in staat. Maar wat hij tot dan deed, zijn tijd bij Monaco, zijn doorbraak bij de nationale ploeg, dat had ik wel verwacht."

Lees het volledige interview met Dennis Appiah in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 10 augustus.

"Toen mijn manager sprak over belangstelling van Anderlecht, was ik sceptisch", bekent Appiah in Sport/Voetbalmagazine. "Ik kende Anderlecht van naam en wist dat ze de voorbije jaren geregeld deelnamen aan de Champions League, maar ik had geen beeld van de ploeg zelf, van het stadion, de werkomstandigheden. Ik had ook geen al te best beeld van België. Meestal komen Fransen naar dit land om hun carrière een nieuw elan te geven, maar slechts zelden is dat bij Anderlecht. Toen ik de club bezocht, was ik aangenaam verrast. Ik ben eerst naar het stadion gegaan, vervolgens naar het oefencomplex. Tussendoor sprak ik uiteraard ook met de clubleiding. Die vertelde me over haar ambities. Dat hele pakket heeft me overtuigd om te tekenen. Ik heb vaak horen zeggen dat Engelse clubs me zouden volgen, maar concreet was er nooit wat. Toen ik tekende, was Anderlecht de enige ploeg die zich echt manifesteerde."Bij AS Monaco (van 2011 tot 2013) kon Appiah nooit doorbreken, hij werkte er wel samen met trainer Claudio Ranieri. "Als het kon, stelde hij me op, maar ik was ofwel niet goed, of ik raakte geblesseerd of pakte kaarten. Ranieri heeft me kansen gegeven die ik nooit heb gegrepen. Deze zomer hebben we elkaar tijdens de stage gekruist en hij nam me in zijn armen. Vraag het aan om het even welke speler van Monaco, ook aan hen die niet aan spelen toekwamen, en iedereen zal je antwoorden dat het een fantastische trainer is. Hij was hard, maar dat was goed. Zelfs al stond ik er vaak aan de kant, ik heb er geleerd wat veeleisend betekent op hoog niveau."Bij Monaco kruiste Dennis Appiah ook het pad van Yannick Carrasco. Had hij ooit gedacht dat die zo'n carrière zou maken? Appiah: "Ik zat al bij de profs toen ik Yannick bij de jeugd en de reserven zag voetballen. Hij kon het toen lastig hebben tegen stevige jongens, omdat hij nog niet zo sterk op zijn benen stond. Maar zodra hij meetrainde met de profs, bezorgde hij onze verdedigers moeilijke momenten. Je zag dat die jongen kwaliteiten had. Wat hij nodig had, was een coach die in hem geloofde. Die kreeg hij met Claudio Ranieri, die hem als het ware de sleutels van de ploeg gaf. Zijn talent deed de rest. Nu, het seizoen dat hij bij Atlético had: eerlijk gezegd achtte ik hem daartoe niet in staat. Maar wat hij tot dan deed, zijn tijd bij Monaco, zijn doorbraak bij de nationale ploeg, dat had ik wel verwacht."Lees het volledige interview met Dennis Appiah in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 10 augustus.