Dennis van Wijk is nieuwe coach van Antwerp

© Belga

De 49-jarige Nederlander ondertekende bij ‘The Great Old’ een contract voor één seizoen.

Dennis van Wijk is de nieuwe coach van tweedeklasser R Antwerp FC. De 49-jarige Nederlander ondertekende bij ‘The Great Old’ een contract voor één seizoen. Dat maakte de ploeg zelf bekend. Van Wijk volgt er Bart Wilmssen op, die eind vorig seizoen de club in onderling overleg verliet. Met Sadio Demba mag hij ook zijn vaste assistent-trainer mee naar de Bosuil nemen.

“We willen zo snel mogelijk promoveren, daarom trekken we ook een coach van het kaliber Van Wijk aan. Maar het gezond verstand primeert. De club moet op de eerste plaats gezond kunnen blijven”, luidde de mededeling van R Antwerp FC. Dennis van Wijk had vorig seizoen twee clubs onder zijn hoede. Hij begon in eerste klasse bij Bergen, maar daar werd zijn contract begin maart ontbonden nadat hij had gezegd dat hij na het seizoen zou

opstappen.

Mooi trainersparcoursMet Sporting Charleroi vond hij vrijwel onmiddellijk een nieuwe werkgever. Hij loodste de Karolo’s naar de titel in tweede klasse, maar na afloop van het seizoen kwam hij met sterke man Abbas Bayat niet tot een akkoord omtrent een contractverlenging.

Voordien stond hij onder meer bij KV Oostende, Cercle Brugge, Roeselare, Willem II en Sint-Truiden aan het roer. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content