Beide clubs schakelden in de halve finales erg vlot respectievelijk Cercle Brugge en AA Gent uit en spelen op zondag 22 maart om 18 uur in een ongetwijfeld zinderend Koning Boudewijnstadion om de beker.

1-1

Blauw-zwart en Paars-wit stonden al twee keer tegenover mekaar in de finale, ze wonnen er elk één. In 1977 nam Club in een spektakelstuk met 4-3 de maat van Anderlecht. Voor de West-Vlamingen scoorden Raoul Lambert, Ulrik le Fevre en Roger Davies (2), de Brusselse goals kwamen van Arie Haan, François Van der Elst en Ludo Coeck.

In 1994 klopte Anderlecht Club Brugge met 2-0, dankzij doelpunten van Bruno Versavel en Luc Nilis. Beelden vanaf 21:00 in dit filmpje

Club Brugge kan op 22 maart al zijn 11e Beker van België winnen, Anderlecht zit aan 9 eindzeges. De laatste eindwinst van Club dateert van 2007, een jaar later won RSCA de beker voor het laatst.

Competitie en Europa League

Beide topclubs blijven ook op drie fronten actief en krijgen de komende weken nog een pak interessante wedstrijden voor de kiezen. Tussen komend weekend en zondag 15 maart volgen nog vijf speeldagen van de reguliere competitie en over exact een week moeten zowel Club Brugge als Anderlecht aan de bak in de zestiende finales van de Europa League. In de heenmatch ontvangt Anderlecht op 19 februari het Russische Dinamo Moskou en trekt Club Brugge naar het Deense Aalborg, de terugwedstrijden in Brugge en Moskou worden op donderdag 26 februari gespeeld. De achtste finales staan op 12 en 19 maart geprogrammeerd.

Mits kwalificatie spelen de twee Belgische toppers voor aanvang van de bekerfinale en de play-offs dus nog negen wedstrijden. (Belga/KVDA)

Beide clubs schakelden in de halve finales erg vlot respectievelijk Cercle Brugge en AA Gent uit en spelen op zondag 22 maart om 18 uur in een ongetwijfeld zinderend Koning Boudewijnstadion om de beker.Blauw-zwart en Paars-wit stonden al twee keer tegenover mekaar in de finale, ze wonnen er elk één. In 1977 nam Club in een spektakelstuk met 4-3 de maat van Anderlecht. Voor de West-Vlamingen scoorden Raoul Lambert, Ulrik le Fevre en Roger Davies (2), de Brusselse goals kwamen van Arie Haan, François Van der Elst en Ludo Coeck.In 1994 klopte Anderlecht Club Brugge met 2-0, dankzij doelpunten van Bruno Versavel en Luc Nilis. Beelden vanaf 21:00 in dit filmpjeClub Brugge kan op 22 maart al zijn 11e Beker van België winnen, Anderlecht zit aan 9 eindzeges. De laatste eindwinst van Club dateert van 2007, een jaar later won RSCA de beker voor het laatst. Beide topclubs blijven ook op drie fronten actief en krijgen de komende weken nog een pak interessante wedstrijden voor de kiezen. Tussen komend weekend en zondag 15 maart volgen nog vijf speeldagen van de reguliere competitie en over exact een week moeten zowel Club Brugge als Anderlecht aan de bak in de zestiende finales van de Europa League. In de heenmatch ontvangt Anderlecht op 19 februari het Russische Dinamo Moskou en trekt Club Brugge naar het Deense Aalborg, de terugwedstrijden in Brugge en Moskou worden op donderdag 26 februari gespeeld. De achtste finales staan op 12 en 19 maart geprogrammeerd. Mits kwalificatie spelen de twee Belgische toppers voor aanvang van de bekerfinale en de play-offs dus nog negen wedstrijden. (Belga/KVDA)