Bekijk hier de video van VTM Nieuws:

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Het geheim onderzoek heeft aangetoond dat er wel degelijk op een verliesmatch is gegokt met de account van Deschacht: "Speler Deschacht heeft gegokt op het verlies van Anderlecht in deze wedstrijd met effectieve winst als resultaat, vermits de wedstrijd eindigde op een 2-3 einduitslag."

Het gaat om een Champions League-wedstrijd van drie jaar geleden, tegen Benfica. Deschacht speelde toen bijna een uur en kon dus het verloop van de match beïnvloeden.

Deschacht zelf blijft erbij dat het zijn broer is geweest. Die zou het account bij de goksite van de Anderlecht-verdediger hebben overgenomen.

VTM Nieuws merkt wel op dat het al bij al een kleine som is die gewonnen werd. Aan de weddenschap werd maar zo'n 800 euro verdiend, terwijl een winstpremie voor een Anderlecht-speler in een dergelijke wedstrijd ongeveer 20.000 euro is.

Het bondsparket moet nu oordelen of het de speler zal vervolgen of niet.

Het geheim onderzoek heeft aangetoond dat er wel degelijk op een verliesmatch is gegokt met de account van Deschacht: "Speler Deschacht heeft gegokt op het verlies van Anderlecht in deze wedstrijd met effectieve winst als resultaat, vermits de wedstrijd eindigde op een 2-3 einduitslag."Het gaat om een Champions League-wedstrijd van drie jaar geleden, tegen Benfica. Deschacht speelde toen bijna een uur en kon dus het verloop van de match beïnvloeden.Deschacht zelf blijft erbij dat het zijn broer is geweest. Die zou het account bij de goksite van de Anderlecht-verdediger hebben overgenomen. VTM Nieuws merkt wel op dat het al bij al een kleine som is die gewonnen werd. Aan de weddenschap werd maar zo'n 800 euro verdiend, terwijl een winstpremie voor een Anderlecht-speler in een dergelijke wedstrijd ongeveer 20.000 euro is. Het bondsparket moet nu oordelen of het de speler zal vervolgen of niet.