Deze 11 Rode Duivels starten tegen Australië

© Belga Image

Bondscoach Marc Wilmots heeft zijn volledig elftal vrijgegeven voor de oefeninterland van donderdag in Luik tegen Australië.

In verband met de scan die aanvoerder Vincent Kompany woensdagochtend in het ziekenhuis liet uitvoeren, viel er goed nieuws te noteren. ‘Vince The Prince’ warmt donderdag mee op en daarna wordt er beslist of hij kan spelen.

Manchester City hoeft zich alvast geen zorgen te maken. ‘We gaan geen onnodige risico’s nemen’, bevestigde Wilmots op Twitter. ‘Vincent heeft dinsdag normaal kunnen trainen, maar in de namiddag begon hij last te ondervinden. De scan wees vanochtend op een lichte contractuur. We volgen zijn blessure op.’

Als Kompany niet kan spelen, wordt hij in de basiself vervangen door Laurent Ciman. Toby Alderweireld, Nicolas Lombaerts en Jan Vertonghen zijn de andere verdedigers tegen de Socceroos. Alderweireld verschuift wel door naar het centrum, waardoor Ciman op de rechterflank kan postvatten. Thibaut Courtois staat naar goede gewoonte tussen de palen.

Op het middenveld wordt de driehoek gevormd door Axel Witsel, deze keer in een meer aanvallende rol, Steven Defour en Kevin De Bruyne.

Op de flanken spelen Dries Mertens en Kevin Mirallas in steun van diepe spits Divock Origi. Al kunnen Origi en Mirallas in principe ook van positie wisselen.

‘Ook Radja Nainggolan, Nacer Chadli en Adnan Januzaj mogen op speelminuten rekenen’, besloot de bondscoach. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content