© BELGAIMAGE
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Onze twee favorieten van het weekend speelden voor Charleroi, maar ook Club Brugge en AA Gent deden meer dan hun duit in het zakje;

1. Kaveh Rezaei (Charleroi) : omnipresent met en zonder bal. Zette met succes een strafschop om die hij zelf afdwong en had een voet in alle gevaarlijke acties.
  2. Cristian Benavente (Charleroi) : met zijn technische vaardigheid deed hij de Anderlechtdefensie meerdere malen pijn. Was bij twee goals betrokken, één als aangever, één als afwerker.
  3. Jordie Clasie (Club Brugge) : debuteerde in de basis en drukte meteen zijn stempel op het Brugse middenveld. Een bijtertje, net als Nakamba, maar intrinsiek een betere voetballer dan de Zimbabwaan.
  4. Colin Coosemans (Mechelen) : belangrijk aandeel in de eerste uitzege van het seizoen van KVM. Cruciale reddingen, in de eerste helft toen het nog 0-0 stond, en op het einde, toen het voor zijn ploeg pompen of verzuipen was.
  5. Roman Jaremtsjoek (Gent) : de fysiek sterke Oekraïense spits integreert zich almaar beter als kaatser en aanspeelpunt. Vooral het samenspel met Kubo en de flankspelers Simon en Kalu verbetert wekelijks. Scoorde zijn tweede seizoenstreffer en gaf een assist.
  6. Hendrik Van Crombrugge (Eupen) : staat niet ten onrechte op de shortlist van enkele topclubs. Ook nu voorkwam de doelman dat zijn ploeg de boot inging. Enkel kansloos op een plaatsbal van Zhegrova.
  7. Birger Verstraete (Gent) : voerde perfect uit wat zijn coach had opgedragen, namelijk zorgen voor veel scherpte en positieve agressiviteit in de duels. Samen met Dejaegere gedurende 90 minuten de baas in de middenstrook.
  8. Ruud Vormer (Club Brugge) : nog maar eens de motor van Club, die de wedstrijd met twee assists in het eerste kwartier in een beslissende plooi legde.
  9. Opoku Ampomah (Waasland-Beveren): dolde met zijn tegenstanders, en herleidde vooral Lukchevych tot een lijdend voorwerp.
  10. Jorge Teixeira (STVV) : speelde ondanks pijn in de schouder opnieuw zijn wedstrijd achteraan en scoorde vlak na rust op een vrije trap van Legear de belangrijke 1-1.