Deze spelers kleurden de veertiende speeldag

06/11/17 om 09:26 - Bijgewerkt om 09:25

Onder meer bij KV Oostende, KV Mechelen en Lokeren liepen afgelopen weekend enkele spelers in bloedvorm rond.

Deze spelers kleurden de veertiende speeldag

© BELGAIMAGE

  1. Knowledge Musona (KV Oostende) : was vooral voor rust ongrijpbaar voor de Waregemse verdediging. Bekroonde die sterke partij met een doelpunt, en raakte ook nog tweemaal het doelhout.
  2. Davino Verhulst (Lokeren) : keepte op bezoek bij zijn ex-club alweer een foutloze partij. Bezig aan een erg sterk seizoen.
  3. Laurens Paulussen (KV Mechelen) : kreeg een terechte applauswissel, want de rechterflankspeler - in het begin van het seizoen nog naar de B-kern verwezen - zorgde voor de juiste dynamiek met zijn rushes en winnaarsmentaliteit.
  4. Lovre Kalinic (AA Gent) : stond pal op de cruciale momenten, vooral bij een kopbal van Sá en een afstandsschot van Marin. Werd eens op de lijn bijgestaan door Bronn. Incasseerde sinds de komst van Vanderhaeghe als coach nog geen doelpunt in de Ghelamco Arena.
  5. Pieter Gerkens (Anderlecht) : tegen de ploeg van Ivan Leko, die hem groot maakte bij STVV, speelde de slimme middenvelder vooral een zeer sterke tweede helft. Liet alleen na te scoren. De rest was perfect.
  6. Cristian Benavente (Charleroi) : in het man tegen manvoetbal van Antwerp werd uitgerekend de doelpuntenmaker van de Carolo's behoorlijk veel vrijheid gegund. De 23-jarige Peruviaan was opnieuw beslissend met twee treffers.
  7. Ryota Morioka (Waasland-Beveren) : scoorde al zijn zevende goal van het seizoen en lag ook aan de basis van de openingstreffer tegen Mouscron. De Japanner was weer betrokken bij zowat alle dreigende acties.
  8. Alexis de Sart (STVV) : profiteerde optimaal van de kansen en scoorde twee keer, normaal voldoende om matchwinnaar te zijn, maar dit gold niet voor hem in een STVV-Eupen met een knotsgek 4-4 resultaat.
  9. Danny Vukovic (KRC Genk) : net zoals zijn collega aan de overkant -Verhulst- toonde de Australische goalie zich een puntenpakker.
  10. Hassane Bandé (KV Mechelen) : vanaf links een kwelling door zijn techniek, explosiviteit en opportunisme. Durfde op zijn jonge leeftijd de verantwoordelijkheid opnemen door constant initiatief te tonen.

Onze partners