Nederlander Dick Advocaat is momenteel aan de slag als rechterhand van Nederlands bondscoach Danny Blind, maar zijn huidige functie vormt geen obstakel. Door een vertrekclausule in zijn contract kan hij kostenloos opstappen bij de Nederlandse voetbalbond.

'Als er wat leuks komt wil ik daar wel op in kunnen gaan', zegt Advocaat in een interview met het Nederlandse Voetbal International. 'Als er een aanbod komt van een land of een club, ook in Nederland, kan ik zo weg. In Rusland ken ik nog steeds mensen die informeren.'

Ook op het idee om het roer van huidig bondscoach Marc Wilmots bij een eventueel vertrek bij de Rode Duivels over te nemen, staat de 68-jarige trainer niet weigerachtig. 'België zou kunnen komen, je weet nooit.'

Advocaat heeft al een verleden bij de Rode Duivels. In het seizoen 2009/2010 zat hij vijf wedstrijden op de bank bij de nationale ploeg om nadien zelf zijn ontslag te geven en aan de slag te gaan als bondscoach van Rusland. Tijdens zijn korte passage heeft Advocaat volgens sommigen de Belgische voetbalbond grondig geprofessionaliseerd, een verdienste waar later de vruchten van werden geplukt. (JF)

Nederlander Dick Advocaat is momenteel aan de slag als rechterhand van Nederlands bondscoach Danny Blind, maar zijn huidige functie vormt geen obstakel. Door een vertrekclausule in zijn contract kan hij kostenloos opstappen bij de Nederlandse voetbalbond. 'Als er wat leuks komt wil ik daar wel op in kunnen gaan', zegt Advocaat in een interview met het Nederlandse Voetbal International. 'Als er een aanbod komt van een land of een club, ook in Nederland, kan ik zo weg. In Rusland ken ik nog steeds mensen die informeren.'Ook op het idee om het roer van huidig bondscoach Marc Wilmots bij een eventueel vertrek bij de Rode Duivels over te nemen, staat de 68-jarige trainer niet weigerachtig. 'België zou kunnen komen, je weet nooit.'Advocaat heeft al een verleden bij de Rode Duivels. In het seizoen 2009/2010 zat hij vijf wedstrijden op de bank bij de nationale ploeg om nadien zelf zijn ontslag te geven en aan de slag te gaan als bondscoach van Rusland. Tijdens zijn korte passage heeft Advocaat volgens sommigen de Belgische voetbalbond grondig geprofessionaliseerd, een verdienste waar later de vruchten van werden geplukt. (JF)