Het zal op 27 maart, tijdens de vriendschappelijke partij van de Duivels tegen Saoeudi-Arabië voor het eerst zijn opwachting maken.

Dankzij de medewerking van 1.500 supporters werd 'Red' de voorbije dagen op het Muntplein geïnstalleerd in een gigantisch ei. 'Red moet de schakel zijn tussen spelers en supporters, tussen alle Belgen', legde Benjamin Goeders, marketing manager van de Belgische voetbalbond, uit. 'Het zal op een blije en positieve manier de Duivels overal begeleiden.'

'Red' treedt zo in de voetsporen van 'Diabolix', de unieke mascotte van de Duivels tijdens de jaren '80 en '90.

Arnaud Hermant, Belga Image
Arnaud Hermant © Belga Image

Arnaud Hermant, een 36-jarige grafisch ontwerper van beroep en tevens al jarenlang supporters van de Duivels, toonde zich zeer fier dat zijn ontwerp door de spelers en fans werd gekozen als nieuwe mascotte. 'Het is fantastisch te mogen deel uitmaken van dit ongelooflijke avontuur', aldus de Brusselaar.

Het ontwerp van Hermant kreeg in oktober vorig jaar 46 procent van de 20.193 uitgebrachte stemmen.

Het zal op 27 maart, tijdens de vriendschappelijke partij van de Duivels tegen Saoeudi-Arabië voor het eerst zijn opwachting maken.Dankzij de medewerking van 1.500 supporters werd 'Red' de voorbije dagen op het Muntplein geïnstalleerd in een gigantisch ei. 'Red moet de schakel zijn tussen spelers en supporters, tussen alle Belgen', legde Benjamin Goeders, marketing manager van de Belgische voetbalbond, uit. 'Het zal op een blije en positieve manier de Duivels overal begeleiden.' 'Red' treedt zo in de voetsporen van 'Diabolix', de unieke mascotte van de Duivels tijdens de jaren '80 en '90.Arnaud Hermant, een 36-jarige grafisch ontwerper van beroep en tevens al jarenlang supporters van de Duivels, toonde zich zeer fier dat zijn ontwerp door de spelers en fans werd gekozen als nieuwe mascotte. 'Het is fantastisch te mogen deel uitmaken van dit ongelooflijke avontuur', aldus de Brusselaar. Het ontwerp van Hermant kreeg in oktober vorig jaar 46 procent van de 20.193 uitgebrachte stemmen.